| IonutValeriu a întrebat:

Vreau sa imi cresc bratele, pieptul, spatele, nu doar sa am forta, cum fac?
Am prieteni care fac sala de 2 ani si tot la fel arata, foarte putina diferenta, doar ca forta le-a crescut foarte mult. De la 20kg au ajuns sa impinga 50, etc. Eu vreau sa imi creasca muschii, nu forta. Cum se face chestia asta? Repetari rapide cu greutati mici?

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Ai alimentatie pentru masa musculara? Ca fara asta faci un mare zero.

| IonutValeriu explică (pentru Cosmin86):

Multă carne, salate, fructe, carne iar, si tot asa

| Cosmin86 a răspuns (pentru IonutValeriu):

Aia e pentru definire, IN NICIUN CAZ pentru masa musculara.

| aXy99 a răspuns:

E cam imposibil sa cresti exclusiv in forta, mai ales cand esti la inceput. Pentru a-ti maximiza cresterea in masa musculara, fa mai multe repetari: 8-15. Nu lua pauze prea mari intre serii si antreneaza-te corect, nu fa miscarea pe jumatate si nici nu folosi greutati prea mari pentru a evita trisatul.

| RobertMoon a răspuns:

Antrenament, alimentație și răbdare cam asta e tot ce îți trebuie. Crești greutatea progresiv de la mic la mare și făci repetări normale sau pe negativ, depinde cum consideri că lucrează mușchiul pe care îl antrenezi mai bine. Uită-te pe net la un program săptămânal de antrenament sau cere sfatul prietenilor tai care în 2 ani au reusit să tragă cu 20 kg in plus (just kiddinghee hee ). Tu că începător o sa vezi rezultate destul de rapid, apoi vei stânga, dar nu-i nicio problemă, cu timpul o sa arăți cum vrei.