| llleo a întrebat:

Vreau sa ma apuc DIN NOU de sală. fac din nou full body la inceput? sau acum fac program normal?
mai am o întrebare; ar trebui sa lucrez cu greutăți pe care le pot repeta corect sau cu greutăți mai mari decat pot? și ce alimentație ar fi ideală? am 17 ani. sanatate si spor.

6 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

În principiu, începi cu ce făceai înainte să te oprești...la program mă refer. Dacă făceai full body, faci full body, dacă făceai altceva, poți să mergi pe programul ăla și acum.

"ar trebui sa lucrez cu greutăți pe care le pot repeta corect sau cu greutăți mai mari decat pot?" Aici sper că doar glumeai cu întrebarea. Cred că e la mintea cocoșului ce trebuie ales între forma corectă și orgoliu.

Alimentața dacă ai mai făcut sală ar cam trebui s-o știi. Dacă vrei creștere în masă musculară, cum bănuiesc, cele două reguli sfinte sunt 1) surplus caloric; 2) proteine (1.5g pe kg corp de obicei). Bineînțeles nu neglijezi restul macro- și micro- nutrienților.

| Apokales a răspuns (pentru AnastasiaK):

Sper ca glumesti. Doar nu vrei sa rada baietii de el? Sa creada ca nu e in stare sa ridice mai mult decat ii este fizic posibil? Plus ca atunci cand vine tipa care te place, nu poti sa arati ca un fraier ridicand 5 kg si respectand regulile. Trebuie sa fii rebel laughing. Glumesc nu lua nimic din ce am scris in serios. Fata are dreptate. (AnastasiaK)

| siriusblack98 a răspuns (pentru AnastasiaK):

"Cred că e la mintea cocoșului ce trebuie ales între forma corectă și orgoliu." Orgoliu big grin Am răspuns corect doamna învățătoare?

| AnastasiaK a răspuns (pentru siriusblack98):

De la un nivel încolo, da, e permis și orgoliul tongue

| siriusblack98 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ah și eu care speram să fii rea cu mine. Să faci puțin pe profesoara și mă pedepsești cu rigla big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Program normal in ce consta?
"Cu greutăți mai mari decât pot" - ce înseamnă pentru tine greutăți mai mari decât pot? Trebuie sa iei in considerare intensitatea care o faci, una e sa dai fail cu 3 repetări alta e la 10 repetări. Și depinde de exerciții. Dacă îți afectează recuperarea, cel mai bine e să lași 1-2 repetări de la tine și o greutate mai mică decât crezi tu că poți să faci(ai destul timp de progres), așa îți cunoști corpul și limitele, că dacă nu ții le cunoști, atunci o sa te accidentezi.
Mai ales că nu ai mai făcut sala, din nu știu ce motive. Atunci incepe de jos, stai liniștit că nu o sa ajungi așa greu la aceleași rezultate cum ai ajuns până atunci.
Full body. As zice. Depinde ce include ăla.
Puțin surplus caloric. Sau menținere.
Alimentația ți-o alegi tu. Câtă vreme ai toti macronutrientii și micronutrientii bine puși la punct.