O definitie s-a incercat a fi data - exista mai multe teorii. Eu cred ca frumosul este placerea estetica... poate ca n-am dreptate vezi mai bine ce am cules de pe net
"Se poate accepta astfel că, atunci când se spune că frumosul e,, ceea ce place când e privit", noi dăm o definiţie frumosului, iar atunci când spunem, de pildă, că,, frumosul constă în alegerea proporţiilor, în dispunerea adevărată a părţilor, în fapt, în mărime, calitate şi cantitate şi-n raportul lor reciproc", atunci formulăm o teorie despre frumos. În primul caz, o definiţie ne va spune cum se recunoaşte frumosul, iar în cel de-al doilea, o teorie cere explicit să spunem cum se explică frumosul. O atare teorie pe cât de cuprinzătoare, pe atât de longevivă cu privire la frumos este numită de acelaşi estetician,, Marea teorie". Cei ce-au iniţiat-o au fost pitagoreicii, dar ea a străbătut după aceea timpurile, rămânând aproape nemodificată până în secolul al XVII-lea european. Ea are, totodată, calitatea că se aplică şi plasticii şi muzicii deopotrivă. Elementul esenţial al acestei teorii îl constituie ideea de proporţie, cea de simetrie şi cea de armonie. Astfel, frumosul apare numai în obiectele în care părţile se raportează unele la altele ca numere simple."
Amanunte si alte teorii privitoare la frumos si receptarea lui poti gasi la adresa
http://ebooks.unibuc.ro/filologie/morar/4.htm
Mai exista un citat celebru al lui Balzac
"Frumosul se simte, nu incape intr-o definitie."
Frumosul este perceput ca rezultatul exclusiv al fiintelor umane, este pretutindeni in jurul nostru important este sa avem ochi sa-l privim.
Mai intelept, decat nimeni altul, Socrate a explicat FRUMOSUL, as indrazni sa spun, ca simplul Socrate a dat axioma Frumosului, si nu as face o greseala
desigur, una este Frumosul explicit, si unul este parerea( subiectiva )despre ce-i frumos
""Frumosul, nu este ceva relativ " (Aros din Milet)
""Doar parerea datorata ochiului este relativa in analiza frumosului si firesc este subiectiva, adicain functie de perceperea fiecarui subiect "" (Critos din Samotrache)
Consider ca este necinstit ca altcineva decat cel care pune intrebarea sa coteze raspunsul.
Desi, "nu-i mare paguba-n ciuperci" nu voi mai pune intrebarisi nici nu voi mai raspunde altora, care intreaba, pana nu se reglementeaza acest fapt.
Oare nu am dreptate?
am onoare sa respect, pe fiecare dupa cinstea sa
petru b./Cluj
Http://www. youtube. com/watch? v=xPqLhqO2Vvo
Bucurati-va Sufletul, cu frumusetea-eterna a Absolutului, ca sa intelegeti Calea Vietii si moartea sa nu o cunoasteti "" ( Aros din Milet)
Interligenta intrebare! eu cred ca anumite lucruri nu pot fi explicate ci doar simtite ''(ce e frumos si lui dumnezeu ii place,,)
"Omul! Ce mandru suna acest cuvant!","Prin natura sa, omul este artist. El tinde intr-un fel sau altul sa introduca peste tot in viata lui frumosul" – Maxim Gorki
Frumosul este in primul rind un lucru relativ, sau o senzatie fizica, ceea ce simti cu tot corpul.Atunci cind privesti la ceva din jurul nostru cu placere inseamna ca acel ceva esteFrumos, desi Frumosul e FRUMOS si se afla mereu in jurul nostru, pur si simplu noi nu atragem atentia la tot ce ne inkonjoara...