| Superior a întrebat:

Daca creierul creeaza constiinta,atunci de ce nu putem avea control total asupra corpului?
Spre exemplu,unii oameni pot avea momente in care in ciuda propriei vointe, corpul face altceva. Exact ca un sofer a carui automobil face lucruri nedorite.

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Creierul este dovada evolutiei,el este impartit in trei parti
partea reptileana ( reproducere,supraetuire,ele sunt vitale ) =nu o putem controla,nu isi poti controla frica,dorinta sexuala,foametea,nu poti sa opresti cauza primara

partea emotionala =socializarea,iubirea, empatia =din nou nu pot fi controlate

partea rationala =este cea de cea suntem constienti, ratiunea nu poate opri partea reptileana-emotionala, omul este o fiinta emotionala, desi nu e vorba de nici un suflet si doar de intelegerea evolutiei umane

| Ineys a răspuns:

Daca am putea face asta, am fi o fiinta cu mult superioara celei care sunt acum.

Imi place ideea.

| ziftode a răspuns:

Nu stiu ce legatura au reflexele conditionate (alea pe care le antrenezi, si sofatul e unul dintre ele) cu, constiinta

e ca si cum ai spune ca daca ai o constiinta/inteligenta de nivel foarte inalt atunci ar trebui implicit sa fii cel mai bun jucator de ping-pong, cel mai bun pilot de avioane de lupta, cel mai bun jucator de counter strike, etc. si toate in acelasi timp

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut!
Nu cred ca are treaba constiinta cu trimiterea de semnale in corp. Nu sunt biolog sau doctor, este doar o presupunere personala.
Ma gândesc la "paralizia in somn" unde constiinta functioneaza insa nu te poti misca.

Cel mai probabil undeva in creier este situat locul care proceseaza informatia primita si in alta parte "transmitatorul".

| Superior explică (pentru anonim_4396):

Ideea unde bat este aceea ca creierul este un organ receptor, ca percepe constiinta, ca o capteaza, nu ca ar crea-o.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Superior):

Asa, si? Am gresit cu ceva? thinking

| Kron5tadt a răspuns:

Care creier?

| anonymus4106 a răspuns:

Creierul are cel mai mare control asupra corpului. Tocmai pentru că creierul creeaza conștiinta, aceasta din urmă nu poate controla tot corpul. Acele decizii care dau impresia că "noi" le-am luat fac parte din controlul conștient. Dar pe lângă controlul conștient, mai sunt multe alte procese pe care nu le facem conștient. De exemplu: bătăile inimii sau declanșarea unei febre.

Daca creierul ar fi subordonat conștiinței, atunci am putea controla orice proces de care e capabil creierul. Dar din moment ce nu putem lua decizia ca inima noastră să se oprească, conștiința este cea care se subordonează creierului.

Uneori (de cele mai multe ori), oamenii se lasă conduși de instinct și de subconștient. Astfel, nu pot controla mereu corpul.

| sabin89 a răspuns (pentru anonymus4106):

Unui criminal, de exemplu, poate constiinţa îi spune că o crimă e ceva rău, dar el totusi se duce si îi dă în cap lu ăla. Ce anume îl conduce la asta? Instinctul? Subconstientul? Cum funcţionează treaba asta?

| SG1995 a răspuns (pentru sabin89):

Ratezi o micuță chestiune: Motivația!