| HeIsMyHero a întrebat:

Este o boala faptul ca devii dependent de dorinte de a afla mai multe si nu poti fiindca un om nu le poate cunoaste pe toate avand in vedere faptul ca vede atat te profund un lucru din orice punct de vedere?

9 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Orice comportament care iti efecteaza viata persoanala, sociala, integrarea in diferite grupuri relevante, functionalitatea ca persoana in societate si provoaca distres este o tulburare.

Daca nevoia ta de cunoastere are consecintele de mai sus, felicitari esti mandrul posesor al unei tulburari!
Din pacate nu o sa o treaca nimeni in DSM prea curand pentru ca ar fi doar de suprafata, cel mai probabil ar fi alta tulburare de vina, posibil una obsesiva.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este chiar boală. Ceea ce poți cunoaște este limitat de timpul limitat al vieții. Să fii tot timpul curios și doritor de a cunoaște lucruri noi, este un lucru bun. Dar memorarea nu înseamnă învățare. Merită să înveți ceva care îți folosește nu să dublezi pe Google.

| doctorandus a răspuns:

A vrea sa cunosti nu este o adictie. Dar dupa cum formulezi intrebarea ai face bine sa discuti cu un medic pe tema asta.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Ca te preocupa artele liberale, bravo tie! Tine-o tot asa, nu patesti nimic.

Dar daca setea de cunoastere e despre conspiratii inutile, precum illuminati, extraterestri, vaccinuri ce produc autism, imi pare rau sa-ti spun, dar pasesti pe o cale pierduta.

| HeIsMyHero explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Nu ma preocupa nicio artera! Nu pricep de ce ai raspuns daca nu ai inteles intrebarea! Am zis UN lucru si nu orice lucru in primul rand iar in al 2-lea rand niciun om care e pasionat de anumite chestii nu le poate avea pe toate. Am zis asta ca sa diminuez imaginatia si sa nu includem arterele

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru HeIsMyHero):

Mda, vad ca nu te pasioneaza nici limba romana.

| ThyDoom a răspuns:

''Cel mai compătimitor lucru din lume este incapacitatea minţii umane de a corela tot ceea ce conţine''. H.P. Lovecraft

| Sentry a răspuns:

Ma, nu sunt de acord cu raspunsurile astea. Sunt si eu exact la fel ca tine si pana la urma oricine isi pune foarte multe intrebari legat de viata, eternitate, non-existenta dupa moarte, daca suntem siguri in univers, etc.(si le si aprofundam). E o problema cand incepe sa te afecteze, sa dezvolti o frica din acele mistere si sa faci o fobie. De exemplu, multi pe la 20 de ani incep sa se gandeasca la ce va fi dupa moarte. Unii intra in depresie cand aud ca vor trai pentru o infinitate de ani, iar unii dezvolta chiar o fobie de nu mai scapa de ea, atunci e o problema. In rest nu e absolut nimic, esti un om normal si curios happy

| Mascarici07 a răspuns:

Salut,

Este ok sa ai curiozitati deoarece primul pas catre inteligenta este curiozitatea. Doar ca daca aceste ganduri te impiedica de la a face parte din societate ( ma refer la un loc de munca, sa iesi din casa, chestii banale) nu este in regula si ai putea vizita un consilier pentru a te ajuta sa ai o curiozitate cat mai productiva, deoarece poti face f multi bani daca esti curios intr-un domeiu care se castiga bine. Cu totii suntem fiinte care am face bine sa ascultam de altii deoarece noi pana la urma suntem suma elementelor mediului din care ne aflam.

Succes!