|

Am niste casti de telefon si le-am conectat la PC dar nu pot vorbi la microfon, le-am conectat la toate 6 mufe din placa de baza, in cea verde se aude sonorul dar fara sa pot vorbi si mai e una roz in care imi detecteaza microfonul dar cand vorbesc nu se aude, volumul e la maxim de la microfon.Cand le pun la telefon merge si microfonul si sonorul prin casti.Am incercat sa umblu prin setari dar in celelalte mufe nu mi le detecteaza.Stiti de la ce ar putea fi?Cel mai probabil e vina castilor, am doua perechi identice si am incercat si cu altele...Mentionez ca am prieteni care au avut si ei casti de telefon si mergeau sa vorbeasca cu ele prin microfon, vorbeam prin skype, am fost si la ei acasa si am vazut ca aveau casti de telefon...Nu se potrivesc toate?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Dupa parerea ta, o cheie de yala se potriveste in loc de cheie de broasca?

Daca te uiti la mufa castilor de telefon, ele au 4 contacte, dar mufele castilor sau difuzorelor pentru calculatoare au doar 3 contacte. Diferenta este exact problema ta!

Exista unele modele noi de laptopuri care au o singura mufa audio, atat pentru casti, cat si pentru microfon, la care functioneaza casile telefoanelor. Dar daca la PC sunt mai multe mufe, atunci mufa verde este pentru casti sau amplificator /difuzor, iar microfonul trebuie introdus separat, in mufa violet.

Se gasesc si mufe adaptoare pentru trecerea de la un sistem la altul, dar cel mai sanatos este sa folosesti casti dedicate cu microfon, cu mufe separate pentru ambele (casti, microfon).
Altfel risti sa arzi placa de sunet a aparatului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Windows are o problema cu configurarea microfoanelor, poate ajuta.
Conecteaza castile, mergi in Panou de control\Hardware și sunete, Sunete.
Acolo mergi in sectiunea Intregistrare-> Proprietati, intri mai intai la Niveluri, a doua bara, cea de jos unde scrie Microphone Boost, muti acel nivel la maxim. Apoi intri la Complex si la Format implicit, selectezi(se poate sa difere) cea mai mare valoare adica "2 canale, 24 biti, 96000 Hz(Calitate studio)", setarea asta este pentru o calitate mai buna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asa cum bine a zis Bula, castile de telefon au o singura mufa cu 4 contacte: stanga, dreapta, masa, microfon, pornind de la varf spre cablu deci nu se potrivesc si se folosesc adaptoare pentru a putea functiona. Castile pentru calculator au 2 mufe jack cu cate 3 contacte fiecare, una pentru casti: stanga, dreapta, masa si una pentru microfon: microfon, microfon, masa.
http://qph.ec.quoracdn.net/main-qimg-62fa3146e6c85a95e53488a48388e99f

Exemplu de adaptor http://www.emag.ro/......DX896YBBM/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează