|

Am niste casti de telefon si le-am conectat la PC dar nu pot vorbi la microfon, le-am conectat la toate 6 mufe din placa de baza, in cea verde se aude sonorul dar fara sa pot vorbi si mai e una roz in care imi detecteaza microfonul dar cand vorbesc nu se aude, volumul e la maxim de la microfon.

Cand le pun la telefon merge si microfonul si sonorul prin casti.

Am incercat sa umblu prin setari dar in celelalte mufe nu mi le detecteaza.

Stiti de la ce ar putea fi?

Cel mai probabil e vina castilor, am doua perechi identice si am incercat si cu altele...

Mentionez ca am prieteni care au avut si ei casti de telefon si mergeau sa vorbeasca cu ele prin microfon, vorbeam prin skype, am fost si la ei acasa si am vazut ca aveau casti de telefon...

Nu se potrivesc toate?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Salut. Castile pentru telefon nu pot fi folosite pe pc ca microfon. Poti doar asculta muzica pe ele, dar ca sa folosesti functia microfon ai nevoie de un cablu audio special, care sa separe semnalul pentru casti de cel pentru microfon. Decat sa faci o astfel de investitie, mai bine cumperi niste casti cu microfon pentru pc.
https://imgur.com/2mBvsGV
Intr-adevar, exista modele de laptop-uri cu un singur port audio, prin care castile pentru telefon pot fi folosite simultan cu microfonul, dar la pc nu exista aceasta posibilitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru dannyel86):

Bine ca ai mentionat "pentru laptop" ca acel prieten are laptop, deci de asta nu mergeau, multumesc!
Dar totusi mai am unul care le avea la PC nu stiu cum a facut dar lasa, o sa iau unele pentru PC

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, e mai potrivit sa cumperi casti compatibile cu pc-ul, ca sa rezolvi problema garantat.winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut, uita-te la mufa jack de la castile tale. Daca pe mufa sunt 3 linii, inseamna ca prin aceeasi mufa trec si semnalele audio pentru casti, cat si cele pentru microfon.

In cele mai multe calculatoare, vei avea 2 mufe jack, diferite pentru scopuri diferite. Mufa verde pentru casti si mufa roz/rosie pentru microfon.
De ce nu iti merg castile de telefon la pc? Deoarece, porturile din pc nu sunt capabile sa transmita si microfon si audio, in acelasi timp. (cu exceptia porturilor jack combo, care sunt marcate cu negru sau fara culoare si se pot intalni la telefoane/tablete/laptopuri/unele placi de baza...)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru KanameKuran):

Pe acea mufa sunt 3 linii si am la placa de baza 2 mufe, una gri si una neagra.
Am vazut casti cu doua mufe jack, una pentru microfon si una pentru sonor, dar am un prieten cu casti de PC care are doar o singura mufa jack prin care se aude si poate vorbi, mi-a explicat odata dar am uitat in ce mufa sa bag castile dar nu imi merg, am incercat in toate cum am mai spus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Ce treaba are asta cu ce am intrebat eu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează