| berlin a întrebat:

Am o intrebare si nu inteleg nimic am memorie ram ddr2 si nu stiu ce placa video sa cumpar m-am uitat pe site si am vazut ca toate placile video sant gddr3 sau gddr4 ce inseamna chestia asta? sau nu are nici o treaba placa video cu placutele de ram?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta pentru ca exista doua tipuri de memorie RAM si tu le confunzi.

Exista memoria RAM a calculatorului, care este de fapt o placuta (sau mai multe) care se ataseaza placii de baza si memoria RAM a placii video cu care tu nu ai nici o treaba. Memoria placii video nu trebuie neaparat sa fie de acelasi tip cu cea suportata de catre placa de baza, doar memoria RAM propriu zisa (a calculatorului) trebuie sa respecte aceasta conditie.

| SorinLebron1981 a răspuns:

Memoria Ram care poate fi ddr, ddr2, ddr 3 nu este aceeasi chestia ca Ddr si gddr de la placile video. Nu are treaba ddrul placi video cu ddr memorie ram poti cumpara orice placa video atat timp cat placa ta de baza nu e din 2002-2005
Iti recomand placa asta video este foarte buna http://bit.ly/1an9ko7 (link prin afiliere)

| bistrita1984 a răspuns:

Nu are importanta ca memoria ram a ta este ddr2 si placa video este ddr3 nu are nimic una cu alta o sa-ti mearga linistit fara probleme.

| tarala a răspuns:

Cand vrei sa cumperi o placa video trebuie sa tii cont de :

1. asigura-te ca sursa este suficient de potenta sa intretina (electric) placa video! Sursa calculatorului este de multe ori neglijata dar este o componenta foarte importanta si care afecteaza stabilitatea calculatorului si durata de viata a componentelor. Ca sa nu mai spunem ca o placa video mai serioasa poate cere o serie de conectori pe care sursa ta veche,, sigur nu ii cunoaste. Deci mare atentie la upgrade, verifica ce sursa are nevoie placa video, deoarece este posibil sa fi obligat sa bagi bani si intr-o sursa noua. In principiu, o sursa buna pe la 600W va fi suficienta pentru un sistem cu un CPU quad-core si o placa video de sine statatoare

2. pentru un plus de performanta, placa video ar trebui sa fie macar la acelasi nivel de pret cu procesorul, chiar ceva mai scumpa daca este posibil.

3.cantitatea de memorie RAM a placii video nu este un indicator important de performanta, in cele mai multe cazuri! Tipul procesorului este mult mai important. O placa video cu 1GB de RAM va avea aceeasi performanta ca una cu 2GB de RAM. Valabil mai ales in cazul placilor video low-end, unde memoria suplimentara este degeaba si nu vei gresi daca vei lua placa video cu memorie RAM mai mica. GPU-ul slab nu va fi in stare sa foloseasca cantitatea suplimentara de memorie in 99% din cazuri

4. daca vrei sa iti upgradezi placa video, regula este sa sari o generatie iar intervalul de timp ar fi cam de 2 ani (asta daca intentionezi sa iei o placa video din aceeasi categorie de performanta). Asta este valabil mai ales pentru placile din partea superioara a spectrului de performanta. De ce sa faci acest lucru? Deoarece sporul de performanta de la o generatie la alta este intr 10-30%, si nu renteaza din punct de vedere financiar, in primul rand. De exemplu, daca ai o placa video Radeon 6950 (cum e cazul meu), ai putea sa te gandesti la un upgrade cand apare generatia 8000 de la AMD sau, daca vrei sa schimbi tabara, sa te indrepti catre modelele GTX760/770 de la Nvidia (pentru un spor -teoretic – de peste 50%)

Te astept cu intrebari si la nr de tel : 0743387735!