| SonicAndrei a întrebat:

Am o problemă cu laptopul: se supraîncălzește foarte ușor.

Am observat asta acum 1 an, când au început să-mi sacadeze jocurile atunci când se încălzea laptopul. Am folosit un cooler, am înălțat piciorușele laptopului și am reușit să ameliorez încălzirea. L-am și curățat de praf. Din păcate, l-am stricat încetul cu încetul, chiar dacă am încercat să-l folosesc cât mai puțin.

Nu se blochează, doar sacadează. Dacă intru pe un joc face cam așa: 1 minut merge perfect, apoi sacadează 5 secunde, apoi merge iar perfect 30 secunde, apoi sacadează 10 secunde etc.

Cred că e o problemă mecanică, la care eu nu știu rezolvarea. Aș putea să-i fac ceva?

Menționez că am
-MODEL: Acer Travel Mate 5520
-PROCESOR: AMD Athlon II X2
-PLACA VIDEO: ATI Redeon 1200, de 256 MB (de fapt, în „Dxdiag" zice că memoria totală a plăcii e de 894 MB)

Știu că nu e performant, dar îmi trebuie un laptop pe care să meargă bine câteva jocuri când plec de acasă (am și un calculator performant dar nu e mobil).

Ce aș putea să fac? Îi schimb ventilatorul din interior? Îi cumpăr o placă video (cred că cea de acum e integrată)? Îl țin în frigider?

Răspuns Câştigător
| BeHappyOriceArFi a răspuns:

La faza cu incalzirea e posibil din cauza ca are praf in el si cine stie, poate ai si gandaci.Tu ai zis ca l-ai curatat, dar daca dai unpic cu o carpa umeda pe el nu inseamna ca l-ai curatat, trebuie desfacut de cine care cunoaste si sa stearga ventilatoarele si piesele dinauntru.

Si la faza cu jocurile, depinde si de joc.
De exemplu:pentru a juca Darksiders 2 ai nevoie de Nvidia 9800 GT 512 MB, care din cate am observat e cea mai buna si folosit pentru jocuri.

P.S Sa stii ca nu are rost sa il tii in frigider, o sa iti topeasca toata gheata din frigider, crede-ma laughing

| SonicAndrei explică (pentru BeHappyOriceArFi):

OK, o să încerc să-l mai desfac de tot de data asta, dacă nu eu știu eu pe cineva.
Ai dreptate, depinde și de joc. De exemplu cel mai rău îmi merge NFS World (acum, că înainte îmi mergea perfect), iar CS 1.6 îmi merge bine, chiar și când se încălzește. E drept, diferență de 10 ani între jocuri.
Glumeam la faza cu frigiderul!

Totuși, ar mai fi altă soluție?

| BeHappyOriceArFi a răspuns (pentru SonicAndrei):

Pai incearca si tu sa mai stergi ce nu iti trebuie de pe el, baga CCleaner sau TuneUp Utilities 2013, daca poti un AntiVirus ceva,depinde acuma, sunt multe variante pentru sacadare...
Sau pune jocurile la cerinte minime, adica rezolutia mai mica, claritatea mai mica, chestii din astea big grin

| SonicAndrei explică (pentru BeHappyOriceArFi):

Am făcut. Îi dau des Disk Cleanup și Disk Defragmenter. Am Microsoft Security Essentials, dar procesorul îl suportă. Nu cred că are legătură cu performanța lui căci am întâlnit un i7 care a pățit chiar mai rău.

OK, mersi de răspuns.

8 răspunsuri:
| hp8510p a răspuns:

Daca ai praf mult la ventilator si radiator coolerul extern nu face cine stie ce minuni.Ar trebui sa-l desfaci iar si sa-l cureti foarte bine de praf si sa schimbi pasta termoconductoare.Acum 2 saptamani l-am curatat pe al meu, nu avea praf mult in el si tot pe la 65 de grade statea in idle.Am schimbat pasta termoconductoare veche pe care a avut-o din fabrica si acum sta la 40 de grade. Daca nu ai schimbat niciodata pasta ar trebui s-o schimbi.In timp ea se intareste si opreste caldura in loc s-o conduca pe suprafata coolerului

| SouLIce a răspuns:

Il desfaci il cureti de praf foarte bine daca tot se incalezeste aplica pasta termoconductoare pe procesor si pe gpu si cumpara un cooler

| BlueViP a răspuns:

Ai putea incerca sa-i cumperi un ventilator extern, nu sunt foarte scumpe si iti racesc laptopul.

| Lynnfield a răspuns:

Temperatura nu influenţează performanţa ci doar durata medie de viaţa şi aia foarte puţin, trebuie ţinută sub control pentru a nu se topi/dilata circuitele.

| justanotheruseroftpu a răspuns:

Cauza: Ai placa video slaba si probabil si praf in laptop, laptopul nu e facut pentru gaming, avand in vedere dimensiunea piselor si a ventilatoarelor din el, se incalzeste repede cand este suprasolicitat

Solutia: Instaleaza ccleaner http://www.piriform.com/ccleaner ca sa iti faca curat prin windows Cumpara un spray cu aer pentru curatare, si dai la ventilatoare, cumpara un cooler extern si nu mai juca jocuri ce necesita multe resurse pe laptop, si nu tine laptopu cu tine in pat sau pe vreun material de carpa(inclusiv pe blugi cand il tii in brate), asta o sa il supraincalzeasca...