|

Buna! Am un laptop Lenovo legion y520, Intel core i5 generatia a 7-a, placa video geforce gtx 1060 si 8gb ram.Am windows 10 dar are lag si mi se blocheaza....Mai ales daca il folosesc la multi-tasking(ascult o muzica in timp ce mi se descarca ceva si ma uit pe Facebook-----are lag)

Eu cred ca e de la ram...m-am uitat in system info si din 8 gb ram am disponibili doar 1.91...De ce?

Tin sa precizez ca laptopul este nou(nici un an nu are)M-am uitat si pe net dar nimic folositor... Ajutor!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Incearca: sa ai toate runtime-urile instalate, actualizaeaza/incearca diverse versiuni de drivere, o sa vezi putina diferenta intre ele, apoi optimizeaza sistemul de operare, chiar reinstaleaza-l, sa fie o instalare clean, sters tot, nu "bagat peste". Vezi fiecare componenta in parte, daca lucreaza in parametrii, verifica temperatura de pe procesor si curata-l fizic, schimba-i pasta daca e nevoie, fa-i si o degresare. Nu in ultimul rand, niste rami sa fie pe dual channel si-un ssd te-ajuta putin.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

8gb ram nu mai sunt de ajuns in 2019, minim 16gb acum daca nu vrei sa ai parte de frame drop-uri, freez-uri in multitasking si altele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru informatii despre hardware: http://www.hwinfo.com/download/

Eu cred ca nu e de la hardware. Treci pe Windows 1903 si scaneaza cu http://www.hitmanpro.com/en-us/downloads.aspx

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai cumva Windows 10 32 biti? Ca doar in acest caz (si cu o placa video cu 2 GB VRAM) ai avea doar ~ 2 GB RAM disponibil din cei 8 GB existenti fizic.

Ca idee, tehnic, pentru OS 32 biti INTREG spatiul de adresare memorie este 4 GB si memoria oricarui alt dispozitiv se mapeaza inaintea RAM-ului in spatiul de adrese.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează