|

Buna! Cine imi recomanda si mie niste ventilatoare de carcasa silentioase, la un pret mai accesibil?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut!
Cand pui o intrebare, da si niste detalii, de cate ventilatoare, ce dimensiune si in ce parte a carcasei vor fi montate.
In principal, pentru a crea un flux de aer intr-o carcasa iti sugerez:
- ventilatoarele din fata carcasei si cele din podea trebuie montate pentru a baga aer in carcasa
- ventilatoarele din spate sau tavan pentru a scoate aerul din carcasa (de aceea, coolerul cpu daca are ventilatorul asezat pe verticala trebuie orientat spre spate sau tavan).
Daca ai grilaj pentru ventilator pe panoul lateral si acesta nu bate direct spre o componenta anume (cpu, gpu, chipset) iti sugerez sa nu montezi nici un ventilator acolo pentru ca vei strica fluxul de aer.
Pentru un flux de aer si presiune ridicata (forma si numarul palelor) iti recomand un model care s-a dovedit destul de fiabil:
http://www.pcgarage.ro/ventilatoare-radiatoare/arctic-cooling/f12/
Gasesti si in varianta silent (800 RPM), cu PWM (mufa cu 4 pini pe placa de baza) sau cu senzor de temperatura, cat si pe alte dimensiuni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru virusake):

Buna! Ai dreptate greseala mea! 120mm este dimensiunea pe care o caut happy, dar pe ce mi ai trimis tu m am uitat deja si am citit la comentarii ca e galagios... vrreau ceva silet. Si multumesc pentru sugestii! Si m-ar interesa si un ventilator pentru sursa (silet) cu 2 pini! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NuAmNume11):

La sursa poate fi ciudata schimbarea ventilatorului, in sensul ca la unele surse, alimentarea ventilatorului e legata direct pe pcb, nu ar fi vreo problema, dar trebuie sa lipesti cu atentie cablul.
Daca spui ca vrei cu 2 pini, presupun ca ai verificat deja. :))
In principiu, toate pe care le vezi cu 3 fire (mufa aia mica) sunt asa:
- (negru) GND
- (rosu) +Vcc
- (galben) un conector auxiliar prin care se citesc ceva informatii cum ar fi turatia

Deci ai putea sa lipesti foarte simplu la negru si rosu si pe cel galben sa-l izolezi (culorile pot sa difere).

Ca si pentru CPU sau orice ventilator care bate in ceva de aproape, ti-ar trebui un ventilator cu presiune statica mare, in sensul asta te poti uita la acel AC de mai sus pentru un buget redus sau:
http://www.pcgarage.ro/ventilatoare-radiatoare/coolink/swif2-1201/
Nu iti pot recomanda ceva la o turatie foarte joasa pentru ca sursa neavand control al turatiei pentru ventilator, exista riscul de a se incinge.


Pentru carcasa, legat de fluxul de aer fiecare are teoria lui, depinde foarte mult de cate ventilatoare vrei sau poti sa montezi in carcasa si de locul acestora de amplasare.
De exemplu, daca ai un singur ventilator montat in spate care scoate aerul din carcasa, eu as sacrifica putin silentiozitatea pentru o racire mai buna. Daca in schimb ai un ventilator in spate, 1-2 in tavan, atunci poti lua pentru toate aceste locuri niste ventilatoare silentioase.
In categoria de pret >50 lei (eu nu as da mai mult pe un ventilator) oferta e foarte saraca si plina de chinezarii, din ce am cumparat pana acum, acele AC au fost cele mai ok si a fost singurul producator care a oferit o garantie suficient de lunga incat sa prezinte incredere.

Zgomotul pe care il percepi ca venind de la carcasa are mai multe cauze. Prima si cea mai importanta este reprezentata de vibratii, care sunt cauzate de totalitatea elementelor in miscare (inclusiv hard disk-ul). Din acest punct de vedere, poti atenua vibratiile cumparand...2006 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru virusake):

Asta : http://www.pcgarage.ro/......-n-120-r/, are sistem anti - vibratii. Ce parere ai?
Pai am 2 ventilatoare sus, 2 in fata, unu in spate, 2 pe CPU ( http://www.emag.ro/cooler-cpu-noctua-nh-u9b-se2/pd/EN6N2BBBM/ ), 2 mici pe palaca video si unul in sursa, dar care se alimenteaza din placa de baza, pentru ca are 3 pini si nu pot sa il bag in sursa :). Mentionez ca nu am toate locurile pentru ventilatoare ocupate.
Tu ce mi am propune sa cumpar 2 ventilatoare cu RPM mai mare sau 4 cu RPM mai mic? :)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează