|

Buna seara lume.Am o imprimanta 3D ieri achizitionata, si as vrea sa stiu ce material este cel mai puternic dintre PLA si ABS.Ma refer sa fie mai dur, sa nu fie usor de spart.

Funda!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=xWOP0eACjkQ
Nu am folosit imprimanta 3D, insa am inteles uitandu-ma pe net ca PLA e biodegradabil, se sparge usor, nu rezista la caldura, se tiparete usor cu el deoarece se contracta mai putin, piesele ies mai exacte. ABS-ul e pentru piese ce vor rezista in timp mai mult, se tipareste mai greu si din cauza ca se deformeaza mai mult la caldura, e nevoie de incinta inchisa si incalzita in timpul imprimarii pieselor de dimensiuni mari, intrucat diferentele de temperatura curbeaza piesele si nu ies bine daca nu se tine partea deja tiparita la o temperatura mai apropiata de partea piesei care se tipareste si e mai calda.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

In concluzie, ABS-ul e mai greu de spart, insa e mai greu de tiparit cu el, Imprimanta 3D pentru ABS trebuia sa aiba incinta incalzita pentru a combate contractarea zonelor deja tiparite care incep sa se raceasca, iar racirea pieselor tiparite trebuie facuta lent. http://www.youtube.com/watch?v=tC_z6jznFPY

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://www.digitaltrends.com/......omparison/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează