| ParaschivToma a întrebat:

Buna TPU! Am luat acum câteva luni un PC cu un CPU i5 9600k(3.7 ghz-4.2 ghz) si cu un GPU Gtx 1060 6gb.Domnul(care mi-a vandut PC-ul) a zis ca procesorul poate urca mai mult de 3.6 ghz dacă are nevoie, dar am observat ca daca nu setez la 60 fps jocurile, ele o sa aiba 80° sau chiar mai mult și la unele jocuri cu 60 de fps setate tot 80° am si nu stiu ce sa fac(la GPU e totul ok cu 50-70 de grade maxim). Cred ca a pus CPU-ul pe turbo boost, dar nu e nici o aplicație instalata pentru turbo boost si nu stiu cum sa o opresc.Va rog ajutați-mă!

3 răspunsuri:
| SilviaDulcik a răspuns:

Bună!

Ce cooler este pe procesor? i5 9600K este un procesor ce poate să atingă temperaturi destul de mari dacă nu are un cooler adecvat.
Poți să întrebi persoana care ți-a vândut calculatorul dacă pasta termoconductoare a fost schimbată recent?

Sigur citești temperaturile unde trebuie?
Poți să atașezi un screenshot cu tot ce afișează programul cu care citești temperaturile?

Turbo boost poate fi dezactivat din BIOS, dacă dorești acest lucru. Poți căuta pe internet cum să faci acest lucru. Cel mai bine cauți și după producătorul plăcii de bază, ca meniul din BIOS să fie asemănător.

| ParaschivToma explică (pentru SilviaDulcik):

Nu stiu ce cooperare am la CPU, știu ca am 80° deoarece arata(CPU-80°) si nu stiu cum sa trimit screenshot pe TPU(sunt nou)