|

Buna TPU! am verificat viteza internetului meu pe un site si zice ca am 140mb/s la download iar cand imi instalez un joc imi ia foarte mult adica 3mb/s la download de ce minte vreau sa am net mare nu asa cum fac?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu viteza de net contează aşa mult ci viteza de download a serverului de unde descarci.De exemplu. Dacă vrei să faci un test care-ţi va spune precis 99% de ce viteză reală de net beneficiezi, încarcă un fişier de exemplu pe google drive.Vezi viteza de încărcare şi timpul.Ăla ţi viteza în mb de încărcare. Apoi descarcă fişierul de acolo şi vezi cu câţi mb/sec îl descarci.Aia ţi viteza reală de download.
Furnizorul de servicii de internet nu te minte, ci îţi oferă net de maxim 100 mb/sec.
Ca să ai „net mai mare" ai nevoie şi de un nou contract cu un furnizor de servicii de internet prin fibră optică ce o să-ţi ofere net şi 1000 mb/sec. Apoi de un calculator/router ce ştie de net gigabit, că degaba o să ai net de 1 gb/sec maxim dacă ai router şi placă de reţea de 10/100 mb/sec, că tot la 100 mb/sec o să-ţi meargă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand descarci un joc conteaza de pe ce server descarci

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Viteza de net din contract se împarte la 8 și obții viteza de download.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1 MBps=8 Mbps, deci la 140Mbps ai de fapt viteza reala de download de 17, 5 MBps.
Tu ai obtinut 140Mbps la un test de viteza, unde ca reper se cauta cel mai apropriat server de locatia ta. Cand downloadezi ceva depinde cat de departe se afla serverul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut!
Viteza pe care o ai in contract difera de cea pe care o vei vedea in teste sau chiar cand descarci ceva.
In al doilea rand cele mai multe joci in genul celor care se descarca jocul abia la instalarea acestuia au o chestie care limiteaza viteza de download si upload pentru toata lumea, de ce fac asta? pentru a pastra serverul pe linia de plutire si a permite cat mai multor persoane sa acceseze serverul fara sa se produca lag sau intazieri sau chiar sa se blocheze serverul si sa cada reteaua
de asta se descarca jocurile lent

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează