|

Buna ziua. As vrea sa v-a intreb ce viteza de download/upload ar trebui sa am daca am internet L telekom care consta in 500 mbps... Eu am doar 8 mbps la download si 0.64 la upload ceea ce este foarte putin. Multumesc frumos.

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pretul ramane acelasi, dar viteza difera in functie de zona. Eu sunt intr-o zona unde merge numai prin cablul de telefon ADSL, am internet L de 500Mbps si gratie tehnologiei invechite beneficiez de viteza de 13Mbps/0, 8Mbps. Nu stiu ce viteze se obtin in zonele cu tehnologie mai avansata, dar cu siguranta sunt de 10 ori mai mari. Partea frumoasa e pretul: acelasi indiferent de viteza happy. Am si un avantaj: nu se opreste niciodata. Presupun ca e vorba tot de ADSL, daca se obtine viteza 8/0.64.

| explică (pentru LinxCont):

Da estevorba de ADSL. Dar nu este o problema de la router? Adica daca cumpar router mai bun nu o sa creasca si viteza? Din motiv ce beneficiez de 500mbps?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LinxCont):

Tu ai dreptul sa le faci reclamatie la protectia consumatorului, apoi daca nu se face nimic in judecata. Pentru ca la viteza de 500Mbps, se imparte aceasta viteza la 8 ca sa dea cea reala. Iar cum spuneti voi ca aveti 8 MB/s este teribil. La RCS-RDS, cat imi scrie pe contract, atat si am. Altor prieteni de-ai mei, nu le functiona bine internetul fiber 1000, au sunat de fata cu mine la call center, au trimis echipa, au facut verificarile necesare, si au schimbat echipamentul, nu am plecat de acolo, pana nu l-au schimbat si am vazut ca atinge cu -20/MB/s sa spunem, ca este negarantata acea de pe contract, dar era totusi 960 Mbps.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe ADSL nu e vorba de MBps ci chiar de Mbps. Viteza maxima e 24/3.3 Mbps in conditii ideale si cu cea mai noua tehnologie ADSL. Pe varianta ADSL din 1998 viteza maxima e 8/1 Mbps asa cum pare a fi la NilstarAndrei.
Cand am facut contractul, am stiut de la inceput care va fi viteza si am acceptat-o. Mi-au promis 16/1 si cam pe acolo e: 13-14/0.8. Viteza nu scade niciodata, nu are limita de date primite sau trimise. Asta a fost solutia cea mai buna la momentul respectiv. Problema e de genul: Merg la piata si vreau sa cumpar 10Kg de cartofi. Vanzatorul imi da 2 Kg spunand ca atat a putut aduce, dar imi cere pretul pentru 10Kg. happy
Acelasi vanzator aduce in alta piata 10Kg de cartofi pe care ii vinde la pretul normal.
Ce parere aveti despre vanzator? Dar despre comparator?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NilstarAndrei):

Nu poate creste viteza daca se schimba routerul. Trebuie intrebati cei de la telekom daca e disponibila o viteza mai mare (poate fi limitata la 8 de la ei) Oricum, va fi sub 22/1Mbps.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

O viteza de 60 MB/s reala la download negarantata in schimb, asa scrie in majoritatea contractelor, iar dupa un anumit numar de GB download iti va limita banda cred eu telekom-ul la 256 Kbpswinking. Iar upload, difera in functie de servere, fisiere si multe altele. Ar trebui sa suni putin al ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează