|

Bună ziua, vreau să cumpăr un adaptor wireless usb cu o viteză de 876 Mbps și vreau să știu dacă mă pot conecta la un telefon smartphone?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Te poti conecta doar daca telefonul se poate configura ca hotspot (centru de retea wi-fi).
Insa nu vad rostul unui adaptor atat de rapid, din moment ce telefonul tau va comunica cu el cu viteza mult mai mica (de cca. 30Mbps).

Daca vrei ca acel adaptor sa faca hotspot (impreuna cu calculatorul tau), atunci viteza de comunicare va fi la fel, cu diferenta ca te vei putea conecta wi-fi si cau alte cateva aparate la el.

Trebuie sa ai in vedere ca, un stick wi-fi USB are o raza de actiune mai redusa decat un router "obisnuit", cu o raza de comunicare "civilizata" de 2-3 m.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, te poti connecta in 4 moduri
1. iti iei si un router wifi cu ac sau ax si te connectezi prin el la telefon
2. smartphone e pus in hotspot
3. compu e pus in hotspot (trebuie placa wifi care sa suporte hotspot, nu toate pot)
4. telefonul sa suporte "Wi-Fi Direct"... nu am incercat niciodata pe telefon, pe calculatoare am facut ceva numit conexiune "ad-hoc" si care consta in faptul ca ai un nume de wifi, dar nu ai un access point... iOS-urile NU au asa ceva, iar pe windows, trebuie sa dai comenzi linie de comanda sa te conectezi la asa ceva (au scos chestia din meniuri, e MUUUULT prea putin folosita) deci, e bataie de cap, MARE

PS la viteza aia TREBUIE sa ai usb 3.0, altfel nu va merge la viteza aia
pentru adaptorul wifi:
https://:///......priceasc/c
pentru router, daca alegi versiunea asta:
https://:///......priceasc/c

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează