|

Cat de mare este diferenta dintre un procesor de pe PC si unul de pe laptop? De exemplu un i5 ( e doar un exemplu ).

Daca gasiti ceva pe Youtube sau pe un alt site puteti sa imi dati un video. Aici ma refer la viteza lui si la fps-uri in jocuri.

Multumesc anticipat!

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

FPSul si viteza in jocuri nu conteaza asa de mult pe procesor.Hai sa zicem ca mai conteaza si ala...Dar cea mai importanta e placa video.Un procesor functioneaza mai bine pe un PC deoarece face o echipa mai buna cu restul pieselor...Adica un Pc permite o memorie mai mare etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Diferenta dintre un I5 de pe PC si unul de pe laptop este urmatoarea:

Procesorul de pe laptop e facut sa ruleze folosind mai putin curent electric, ceea ce rezulta desigur in anumite compromisuri pe partile urmatoare:

-nuclee
Toate i5-urile de linia de PC au 4 nuclee, la laptop ajungandu-se la 2, depinde de model.Desi numarul de nuclee scade, numarul de thread-uri ramane acelasi, toate procesoarele din linia I5 dispunand de Hyper Threading ((2 nuclee=>4 thread-uri; 4 nuclee=>8 threaduri))

-Frecventa

Frecventa este scazuta fix pentru a folosi cat mai putina putere cu putinta.

Totusi,diferenta este mica.Dar cel mai probabil la laptop vor fi alte componente care vor face bottleneck procesorului, cel mai probabil placa video.

Eu iti recomand sa iei un PC, o sa iesi in castig, laptopurile sunt over-priced, iar performanta nu e pe masura.

Succeswinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Chirica_Marioclaudiu_1978):

Nu stu de ce avea, m eu impresia ca daca am un procesor la un pc si unul la pc indentice (cu 2 nuclee) au exact aceeasi frecventa... m-am inselat se pare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sebastian67):

Frecventa e data in GHz nu cred ca vezi tu i3 de 3. 7GHz de pc sa aiba aceeasi frecventa ca un i3 de 2. 8GHz de laptop... practic sunt alte numere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! nu este nici o diferenta iti dau un exemplu (procesor Intel n3050 este acelasi performante si daca este intr-un pc ) deci nu este nici diferenta, recomandat de jocuri iti recomand un pc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează