|

Ce parere aveti despre "tehnologizarea" si automatizarea electrocasnicelor si a locuintelor in general?

Eu personal sunt un adept al tehnologiei, chiar si al automatizarilor, dar acolo unde isi au rostul, de exemplu un ventilator de baie pentru aburi care porneste singur cand detecteaza abur si se opreste singur cand nu mai e abur, sau un sistem implementat la intrerupatoarele pentru iluminat care pe timp de noapte sa le deschida gradat, pe parcursul a catorva zeci de secunde, ori sisteme implementate in electrocasnice care sa iti arate ora si sa anunte eventualele neregularitati ai parametrilor de functionare, si lista poate continua.

Dar parca prea o dam in prosteala, vad frigidere, cuptoare cu microunde, plite sau cuptoare incorporabile cu sisteme de operare similare windows si acces la wifi, pentru ce? Sau casa lui George Buhnici, am inteles treaba cu aplicatia care monitorizeaza consumul de energie electrica al casei, dar pentru ce oare e nevoie sa inchizi si sa deschizi lumina din nu stiu ce camera cand nu esti acasa, sau sa vezi cat consuma respectivul aparat cand nu esti acasa, sau altele. Nu mi se pare logic, ci mai degraba ceva cocalaresc si de prost gust ca sa aratam noi cat de in pas suntem cu tehnologia. Ce mai urmeaza? vibratoare cu timer incorporat si control prin wifi? sau bluetooth?

Voi ce credeti?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Pe vremuri, daca ai ramas in pana cu masina ta Dacia, a fost suficient sa ai o bucata de sarma, un ciocan si un patent, langa roata de rezerva.

Acum este mult mai simplu: trebuie doar sa ai un Mastercard si un telefon "destept", suni la service si rezolva tot... big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Da, cel mai important fiind Mastercardul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exact, prea multa tehnologie in orice bun ce ne inconjoara, ne va face in scurt timp mai vulnerabili, mai monitorizati, si exact asta vor ei (Google & Co).
In plus, cam toate sunt fara rost. Sincer, am treburi mult mai importante decat sa stau sa imi monitorizez consumul, sau sa ma bazez ca gatesc ce imi comanda frigiderul inteligent.

Ai punctat foarte bine primele chestii, insa electrocasnice care sa anunte cand se defecteaza sau cand ceva nu functioneaza ok, n-ai sa vezi prea curand. Fiindca nu au ele, marile companii, interesul asta. Trendul e sa faca produse care tin cat mai putin, si sa nu stii cand se defecteaza, pentru a nu putea preveni defectarea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si eu sunt cam de aceeasi parere cu tine, la Buhnici e alta treaba, el e platit sa faca asta, chiar si cu casa, a primit reduceri foarte mari ca sa-si construiasca casa astfel. Ca sa nu mai zic ca si-a implantat si un chip in corp, tot ca sa se dea exemplu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tehnologizarea, robotizarea, pana la un punct sunt bune. Dupa aceea, in afara de lux, moft, devin chiar periculoase. Am vazut nu demult o stire, unde prin intermediul camerei de supraveghere a copilului (legata la net, telefon, etc) s-au furat multe date si... bunuri. Parerea mea: totul cu limita. Altfel, nu mai suntem oameni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează