| Alesandro8778 a întrebat:

Cine se pricepe am o problemă la calculator, la sunet, care îmi zice " no speakers and headphones are plugged in". Dar ele sunt conectate dar nu mi le recunoaște, nu sunt dezactivate nici din sound settings, acolo scrie că nu am nimic instalat, nici un sound device, iar la manager am ultimul driver posibil, în plus nici un videoclip de pe YouTube nu m-a ajutat și nu știu ce să mai fac, este foarte rău fara sunet la un PC, mai ales am schimbat și Windows-ul și nu vreau sa schimb placa de baza fiindcă este una foarte buna de la MSI, m-am gândit că este problemă de la ea

Răspuns Câştigător
| Simpatik a răspuns:

Posibil sa fie probleme la acele iesiri audio de pe placa de baza, asta daca nu ai o placa de sunet dedicata.
Dar nu trebuie sa schimbi toata placa de baza, se pot inlocui acelea daca nu ma insel.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Verifica daca n-ai bagat din greseala castile in mufa de microfon!

| Alesandro8778 explică (pentru Bula):

Daca era problema asta, mai puneam întrebarea?

| Bula a răspuns (pentru Alesandro8778):

Mai pateste lumea si astfel.
Am fost chemat la "PC defect", unde au uitat sa-l bage in priza... big grin

| Alesandro8778 explică (pentru Bula):

Știu ai dreptate, depinde de ce fel de oameni dai, dar eu mi-am montat singur pc-ul și multe altele, am rezolvat și alte drivere și chestii, dar prostia asta cu sunetul nu pot laughing

| Algo098 a răspuns:

Poate fi dezactivata placa de sunet din placa de baza din bios, deci se poate vedea in bios daca placa de sunet e activata. (depinde de bios) Daca e windows 10, ar trebui sa instaleze toate driverele. Se mai pot cauta drivere pe site-ul placii de baza. Am inteles ca in device manager la "Sound, video and game controllers" exista ceva de genul "AMD High Definition Audio Device" sau "Realtek High Definition Audio" sau "USB Audio Device",... Inainte de schimbarea windows-ului mergea?
Daca nu merge dupa schimbarea windows-ului atunci pare a fi o problema cu driverele.
O alta solutie foarte buna e o placa de sunet pe USB http://www.pcgarage.ro/placi-de-sunet/filtre/general-interfata-usb/ Si eu folosesc placi de sunet pe USB si merg foarte bine si la casti, microfon, boxe. Chiar si cele mai ieftine au sunet destul de bun.

| Alesandro8778 explică (pentru Algo098):

Nu mergea nici înainte de schimbarea Windows-ului, de asta l-am schimbat am spus că o să își facă toate driverele, dar cred că e buna soluția cu placa de sunet prin USB, mulțumesc!

| Trickster a răspuns:

Îți sugerez sa actualizezi driverele. Multe probleme de acest gen apar atunci când driverele sunt neactualizate.