| Derosa a întrebat:

Cum conectez calculatorul la internet fără a utiliza acel cablu ce intra in internet? Am windows 7 si am si o chestie mică ce se pune pentru internet dar nu stiu cum. Imi poate explica cineva?

6 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Suna la firma de la care ai internet, si ei vor putea veni la tine acasa sa iti conecteze pc-ul la internet. Daca ai fibra optica, oricum nu vor putea sa introduca mufa acesteia direct in pc.
Posibil ca tu sa ai asa ceva:
https://www.emag.ro/......DG2DP8BBM/
Daca nu ai, atunci trebuie sa ai ceva de felul acesta ca sa poti conecta pc-ul la internet (fara cablu).

| GabiDumitrescu a răspuns:

Fa o poza la "chestia aia mica" sau zi-ne mai bine ce configuratie ai in casa cu netul - de unde, ce viteza, ce dispozitive conectezi la el si cum, de ce ai vrea net wireless pe calculator, ce joci/utilizezi de obicei. In principiu, cred ca ai un adaptor WiFi pe USB, iar ca sa conectezi calculatorul cu ala iti trebuie sa bagi cablul intr-un router, iar routerul sa iti dea semnal wireless pentru stickul ala. Ideea e ca daca vrei ping redus nu te complici cu spanacul ala.

| Derosa explică (pentru GabiDumitrescu):

Https://pin.it/y7jcnfwh2rkxoo acesta este chestia despre care vorbeam

| Celcestietot a răspuns:

Prin wi-fiwinking!

| dannyel86 a răspuns:

Un calculator se poate conecta la net, fara a folosi direct cablu, printr-un adaptor Wireless. Daca e instalat si configurat cum trebuie pe pc, acesta scaneaza retelele wi-fi din apropiere si la care te poti conecta (la liber sau daca ai acces la parolele care protejeaza aceste retele).
Daca vrei sa folosesti reteaua furnizorului tau de internet, ai nevoie de un router Wireless - la care conectezi cablul, si adaptorul Wireless mentionat in partea de sus, prin care pc-ul sa comunice wi-fi cu router-ul.
La ce operator de telefonie mobila esti abonata? De la ei ai primit acel mic dispozitiv pentru internet? Se poate sa te conectezi la net si folosind reteaua mobila, printr-un adaptor primit de la operator (Orange, Telekom, Digi, Vodafone).

| Bizon95 a răspuns:

Cred ca fara un specialist nu o sa faci nimic
"o chestie mica" poate sa fie orice
daca nu te pricepi poti sa faci o poza si sa o postezi

insa in orice caz, daca e un cablu standard UTP, atunci undeva in spatele calculatorului exista o gaura in care se potriveste prefect si face tzac... insa dupa aia daca ai net de la digi trebuie sa configurezi o connexiune cu un cont si o parola date de ei