| unknooooooooown a întrebat:

Cum pot instala Windows 7 fara CD, DVD sau USB? Spuneti-mi pas cu pas.

Răspuns Câştigător
| LinxCont a răspuns:

Daca avem in partitia C un windows 7, 8 sau 10 functional, putem instala de pe hard disk un nou windows, fie in C fie in alta partitie.

O problema care poate sa faca necesara folosirea unui stick sau dvd e blocarea instalarii (pana de curent, fisier iso de instalare cu erori sau alte cauze), situatie in care nu va mai porni nici windows-ul vechi fiind deja formatata partitia C. Pentru a evita o asemenea situatie, se poate instala windows-ul pe alta partitie si in cazul unei blocari, windows-ul vechi va ramane functional si putem relua instalarea.

Pe scurt: - se instaleaza easybcd, se creaza o partitie de 5 GB unde se dezarhiveaza fisierul iso de instalare a windows-ului, se creaza cu easybcd o intrare noua in meniul de boot numita de exemplu Instalare W7, se reporneste pc-ul, se alege Instalare W7 si instalarea se va face normal ca si cand am folosi un DVD sau stick.

1 - Pe lung, varianta simpla, fara creare de noi partitii:
Avem nevoie de Easybcd si un fisier iso de instalare windows7.
Easybcd il descarcam de aici: http://neosmart.net/EasyBCD/
Mergem pe pagina in jos, dam pe REGISTER si pe pagina care se deschide apasam Download. Il instalam.

Optional dar recomandat e sa mergem in partitia D si sa mutam toate dosarele si fisierele de acolo intr-un dosar pe care-l vom numi "Fisierele din D", pentru a le putea separa de fisierele de instalare windows pe care poate vom dori sa le stergem la un moment dat.

Dezarhivam cu winrar fisierul iso de instalare a windows-ului 7 in partitia D (nu intr-un folder, ci direct in D).

Pornim Easybcd, dam click in stanga pe "Add New Entry" apoi pe "Win PE".
La "Name:" in loc de "NST WinPE Image" punem denumirea care va aparea in meniul de boot (pornire), de exemplu "Instalare Windows7"
La "Path:" trebuie trecuta calea fisierului boot.wim din partitia ce contine fisierele de instalare dezarhivate din fisierul de instalare iso. Acea cale pentru partitia D va fi D:\sources\boot.wim si se obtine usor navigand cu butonul de navigare din dreapta casetei "Path:", apoi apasam butonul din dreapta jos "Add Entry".

Inchidem easybcd si daca repornim pc-ul, inainte de windows va aparea un meniu, de unde putem alege fie pornirea windows-ului vechi, fie putem porni instalarea windows-ului 7 alegand intrarea "Instalare Windows7"
De aici, instalarea se face la fel ca de pe DVD.

2- o varianta mai buna e sa se faca inca o partitie de 5GB dupa partitia D, micsorand putin partitia D ca sa ii facem loc partitiei de 5GB si acolo vom dezarhiva cu winrar fisierul de instalare al windows-ului, iar in easybcd la calea fisierului boot.wim vom naviga la fisierul boot.wim in partitia nou creata. La fel repornim pc-ul si instalam windows-ul.

http://videotutorial.ro/......ial-video/

1 răspuns: