anonim_4396
| Anonim întreabă:

Daca reformatez hard disk-ul o sa se stearga absolut tot din el?(inclusiv programele care le are windows-ul,gen paint,word document, paint)?

Răspuns Câştigător
| TheRealDaniel a răspuns:

Nuu. sterge ce anume ai copiat tu, descarcat, salvarile, pozele filmele orice ai adaugat dupa prima utilizare a windows-ului. paint, word precum si alte programe sunt date de windows, nu se pot sterge. poti sterge fara grija ca afecteaza ceva de-al windows-ului

2 răspunsuri:
| AlexanderAdrian a răspuns:

Termenul de formatare presupune intotdeauna dar absolut intotdeauna stergerea tuturor datelor de pe hard disk SAU de pe partitia pe care vrei s-o formatezi. Formatarea se numeste asa pentru ca de fapt pe langa stergere scrie niste informatii speciale care fac discul sa functioneze. Stergerea unor fisiere cu delete e una, si formatarea e alta.

Daca de exemplu ai windows-ul pe C si mai ai o partitie D, poti formata partitia D fara grija ca nu ti se sterge nimic din C. Partitia cu windows-ul NU poate fi formatata cand esti in windows din motive logice. Formatarea partitiei cu windows si celelalte programe se face DOAR cand reinstalezi windows-ul sau dupa ce il instalezi pe alta partitie si esti logat pe noul windows.

Mai verifica totusi pentru ce dai funda alta data.

| Winchester308 a răspuns:

Inclusiv windows-ul.Sterge absolut totul.