anonim_4396
| Anonim întreabă:

De ce atunci cand ma joc pe laptop ( orice joc mai puternic in grafica ) se incalzeste destul de tare dupa 30-50 minute de gaming, ajunge procesoru in 80-85 grade, iar ventilatorul ar trebui sa se tureze la maxim. Ok intreabarea mea este : de ce cand ies din joc, coolerul laptopului se tureaza mai tare? Nu ar trebui sa se tureze mai tare in joc, iar cand ies din el pe parcurs ce se mai raceste laptopul sa-si mai reduca turatiile?
Funda!

5 răspunsuri:
| DBlack a răspuns:

Trebuie sa umblii in configuratiile windowsului, sa setezi cum sa porneasca coolerul, asta o poti face din setari..cum sa ruleze procesorul 100% doar cand este in gaming s.a.m.d. Ce marca de laptop ai? 70% dintre laptopuri au racirea foarte proasta, mai ales cele low-cost.

| gelu1970 a răspuns:

Jocurile solicita excesiv grafica si de asemenea procesorul. de aici si temperatura ridicata.
posibil ca ventilatorul sa aiba multa scama si praf in interior si sa nu reuseasca sa expulzeze caldura preluata de la grafica si procesor.
la laptopuri, anual, se schimba pasta termica sau termoconductoare, cum vrei sa o numesti.
si cel mai important, daca esti jucator, data viitoare opteaza pentru un desk. laptopurile nu sunt pentru gaming, desi sunt firme precum Dell ce fabrica astfel de laptopuri. racirea ce o ofera un desk facut pentru gaming nu o sa ti-o ofere niciodata un laptop fie el de aceeasi gama, de gaming.
bafta. in cazul tau verifica ventilatorul sa nu fie defect, si sa functioneze cand si cum vrea. apoi, mergi la cineva ce stie deschide un laptop, sa il curete si sa iti schimbe pasta. o sa castigi in jur de 10 grade mai putin atunci cand joci.

| AndreiM77 a răspuns:

Se incalzeste tare din cauza sistemului daca ai vista, seven sau mai recent.
Poate ca ai procesorul mai vechi, ca model.
In fond daca se incalzeste tare nu te mai juca astfel de jocuri deoarece risti sa iti arzi placa video sau altele.

| Anonim explică (pentru AndreiM77):

Am win 8.1 nu are nici o treaba windowsu cu incalzirea

| AndreiM77 a răspuns (pentru anonim_4396):

Are, vrei sa stii de ce?
8.1 are interfata metro la start, acum tot ce iti apare tie pe monitor este procesat in memoria RAM, dupa aceea este dusa in placa video si ne este expusa pe ecran.
8-8.1 mananca destul de multe resurse si asta face ca sa se incalzeasca, el se incaljeste din cauza RAM-ului sau a procesorului.
Uite niste sfaturi ca sa iti mearga mai repede: daca folosesti chrome, stergel consuma multe resurse mai ales din baterie, foloseste internet explorel mai ales ai 8.1 il ai 11 este mult mai rapid si usor de folosi fara extensii si aplicatii ca la chrome.
Daca nu folosesti windows search dezactiveaza-l, mananca si el resurse, renunta la themele aero adica cel care se schimba una dupa alta, pune-ti una care iti place, nu pune multe programe pe el deoarece asta il ingreuneaza si duce la ioncalzire, o v-a reduce dar nu mult.
Daca vrei sa nu se mai incinga baga windows 7 ultimate.