| LanguageMaster a întrebat:

De ce tastaturile cu fir sunt mai bune pentru gaming decât cele wireless?

Răspuns Câştigător
| Superior a răspuns:

Inca un motiv este ca constructia lor este fragila,subtire,cu butoane scunde, oferind o senzatie ciudata, nu sunt iluminate, sa le vezi pe timp de noapte, Pe langa asta tastele sunt puse nasol si inghesui. Uite, compara din perspectiva ta vizuala asta http://www.emag.ro/......D4PKWMBBM/ si tastatura asta http://www.pcgarage.ro/tastaturi-gaming/redragon/centaur-black/.

7 răspunsuri:
| peperonies a răspuns:

Tastaturile wireless au putin input lag. la fel ca si mousii.

| Superior a răspuns:

Pentru ca cele cu wireless pot avea probleme de conectivitate,bateria se poate duce oricand ti-e lumea mai draga. In plus, conectiunea fiind prin fir, exista o conectivitate mai buna.
De o tastatura wireless nu cred ca ai nevoie decat daca stai in pat si navighezi netul, dar pentru gaming nu cred ca te joci in pat, nu?

| LanguageMaster explică (pentru Superior):

Inclusiv cele foarte scumpe pot avea probleme de conectivitate?

| so0unDy2002 a răspuns (pentru LanguageMaster):

Da. Iti recomand cu fir.

| LanguageMaster explică (pentru so0unDy2002):

Dar de ce au probleme de conectivitate?

| Superior a răspuns (pentru LanguageMaster):

De exemplu semnalul intre PC si tastatura se poate bruia, sau daca cineva se pune in fata ta e o sansa ca semnalul sa nu treaca prin ea, cum e in cazul unor telecomenzi, daca pui mana in fata ei nu schimba programul.

| DavidoffUser a răspuns:

Timpul de raspuns este mai mare si semnalul poate fi bruiat de surse externe, iar in gaming orice comanda conteaza, in uz obisnuit nu simti diferenta.

Acum sa facem o deosebire intre tastaturi mecanice si tastaturi obisnuite.
1)nu conteaza constructia lor, iluminarea sau alte prostii.
2)ceea ce conteaza, sunt mecanismele CHERRY-MX, care-s cele mai tari si mai mari si vin in diferite specificatii; unele abia se apasa, altele se apasa mai greu, fiecare CHERRY-MX are o personalitate.
Astae fiind zise, o tastatura mecanica pleaca de la 100 de euro, fiind foarte buna pentru scris, gaming, uz normal de birou sau orice alta activitate.
Cherry-mx switches n-au niciun "lag", calculatorul percepand toate tastele apasate simultant. Daca apesi 4 taste simultan pe o tastatura obisnuita ai "GHOSTING" ceea ce noi numim un oarecare "input lag" si nu e bine cand vrei sa scrii repede si precis sau in gaming cand vrei sa faci mai multe lucruri deodata.
Odata cu amplasarea mecanismelor CHERRY-MX, producatorul, fie Razer, Corsair, Dell, adauga anumite lucruri cum ar fi :
-taste iluminate, unele sau toate sau iluminare RGB
-suport de palma
-taste multimedia, taste macro
-memorie pentru profil de taste etc.
Profesionisti in jocuri electronice nu au tastaturile alea (majoritatea razer ) pentru fite sau mai stiu eu ce, o au pentru ca nu exista niciun tip de "ghosting", pe mecanice pc-ul inregistreaza toate tastele apasate simultan in timp real.