| AnonimMareMareMare a întrebat:

Fara o placa de sunet nu pot inregistra melodii? Adica aplicatiile de inregistrat imi functioneaza, dar am auzit de placa de sunet si nu stiu daca ajuta sau nu la ceva

10 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Toate calculatoarele au placă de sunet încorporată în placa de bază.
Numai dacă vrei ceva mai performant atunci poți cumpăra una.
O placă de sunet defectă nu va putea scoate sunetul din ea și nici nu vei putea să introduci sunet în ea.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonimg):

Nu, nu toate.winking

| anonimg a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu așa știu -ca sunt onboard.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonimg):

Acum cam da, insa pana prin 2000 si-un pic nu prea gaseai placi de baza cu audio onboard. Acum e practic imposibil sa gasesti una fara. Bine, nu e mare lucru sa ii dai disable din BIOS si sa folosesti ceva mai de doamne-ajuta. Nu de alta, dar TOATE solutiile onboard sunt niste tristeti. Iti dai seama de asta in momentul in care pui mina pe o placa de sunet cit de cit. Un Xonar DS, de exemplu. Bine, acum preturile sunt efectiv cretine, eu cand mi-am luat DS-ul era vreo 150 RON, acum e pe la 300. . sad

| AnonimMareMareMare explică (pentru GabiDumitrescu):

Si la ce te ajuta una mai de doamne ajuta de exemplu? ce face mai mult fata de cea de pe placa de baza?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ce zice Algo098 e corect, dar inutil de stufos in cazul tau. Daca programul de inregistrat salveaza STREAMUL AUDIO care iti intra in calculator si nu semnalul reprodus de placa de sunet (inclusiv aia onboard, desigur), atunci poti inregistra fara probleme si cu un calculator care nu are deloc instalat/activat sunetul, fie si el onboard.

| AnonimMareMareMare explică (pentru GabiDumitrescu):

Si de exemplu la ce te ajuta una mai de doamne ajuta de exemplu? ce face mai mult fata de cea de pe placa de baza?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AnonimMareMareMare):

Zgomot de fond redus, semnal mai puternic, poate sa iti duca casti de impedanta mai mare fara probleme, procesare software/hardware la o gramada de chestii, gen efecte de voce in timp real, multe altele. Eventual portabilitate, daca mergi pe una externa pe USB pe care o poti purta in buzunar si o poti folosi si la laptop, si la desktop. happy

| AnonimMareMareMare explică (pentru GabiDumitrescu):

Am inteles, mersi mult

| Algo098 a răspuns:

Semnalul pe care-l auzim e semnal analog, e semnalul care merge spre difuzoare/casti si e semnalul captat de microfon.

In calculator si in fisierele audio sau video, semnalul audio e codat sub forma numerica, digitala si nu poate fi auzit decat daca e transformat din nou in semnal analog.

Placa de sunet e dispozitivul care face conversia in ambele sensuri, de la analog la digital si de la digital la analog.

Cand vrem sa ascultam sunetele din calculator din fisiere audio sau video, placa de sunet transforma semnalul audio codat digital in semnal analog care e amplificat si auzit in casti si difuzoare.

Cand vrem sa inregistram ceva cu ajutorul microfonului sau sa folosim microfonul, semnalul audio analog care vine de la microfon e transformat de placa de sunet in semnal digital care poate fi folosit de calculator.

Fara placa de sunet nu putem auzi sunetul in difuzoare/casti si nici nu putem inregistra sunetul cu ajutorul microfonului.