|

Hei cine ma poate ajuta sa imi explice cum fac o instalație de iluminat si priza? Dacă aveți și poze e mult mai bine

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Daca nu ai inclininatie pentru asa ceva, e mai sanatos si mai bine sa chemi pe cineva sa te ajute.In general chestiile astea se gasesc pe net,gasesti informatii destule,insa trebuie sa ai macar idee asa in mare despre electricitate,despre surubarit,cgestii de genul asta.
Apoi o priza,un intrerupator iti arata singur cam ce trebuie facut,pe unele si scrie ce se leaga si la ce.
Vrei sa faci o instalatie la ce anume? Instalatia la o casa presupune mai multe chestii.Un tablou, apoi ceva cutii in care se fac conectii, eventual trebuie sa stii cam ce consumatori se folosesc in acea casa, trebuie sa stii cati Kw are un frigider, masina de spalat, uscat etc.Se pun prize uzulate la care conectezi un radio,un aspirator,un tv,apoi sunt prize pentru masina de spalat,pentru frigider care trebuie sa fie ceva mai maric a putere,cablurile la fel mai groase, apoi daca vrei ca instalatia sa fie ca la carte trebuie sa stii ca fiecare cponsumator mare se leaga singur la tablou, ca de ex frigideru, aragazu daca este electric, masina de spalat, micounde si etc. Apoi trebuie sa stii cate prize se pot lega pe aceiasi siguranta si cate lumini.Iti trebuie o schema daca nu o stii pentru 3 way sau 4 way daca vrei sa instalezi asa ceva.E cam mult de scris, apoi trebuie sa ai aceste informatii despre ce anume vrei exact sa faci tu, adica cum am spus cate prize, cate intrerupatoare, ce consumatori.Treb spus apartament sau casa cu X camere,cu bucatarie, cu baie, cu tot ce are casa respectiva, ca cineva sa-ti spuna cate prize, ce lumini se pun si etc.
Asa sa legi o priza sau un intrerupator e simplu, floare la ureche.Ai 2 fire faza care are curent pe ea si nulu probabil in RO sa fie de culoare alba, nu mai stiu faza ce culoare e probabil negru si mai tragi si o impamantare la priza si intrerupator tiarata la suruburile alea ce se prinde. Uneori la priza conteaza unde pui faza unde nulu dar alteori nu doara sa fie acolo bine prinse.Deci mai clar ce doresti sa faci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează