|

Hei TPU.

As vrea sa pun niste RAM, Video si un SSD pe un Dell Inspiron 3558 (link cu ss in dxdiag) https://imgur.com/a/eLtt9

Cine imi poate explica amanuntit de ce parametri trebuie sa ma leg pentru a gassi ceea ce caut is mai exact sa se si potriveasca la laptop? Stiu ca in functie de seria placii de baza, dar aia unde o gasesc fara sa desfac laptop-ul?

Funda + vot.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Daca este vorba de acest laptop: https://goo.gl/Cjgjb8, memorie nu mai poti pune. Acolo spune ca ai 4Gb de RAM si este maximul. Eu am gasit in alte parti ca are 2 sloruri. In cazul ca are doua sloturi poti sa pui inca o placa de 4 sau 8 Gb sau sa pui doua de 8 Gb. Memoria standard instalata pe Dell Inspiron 5558 este in general de 4GB DDR3L cu frecventa de 1600MHz si acolo se zice ca ar suporta 16 Gb.
Placa video este dedicata dar n-o poti inlocui ea fiind lipita pe placa de baza. Doar in ateliere speciale se poate face si este prea putin probabil sa gasesti una mai buna cu aceleasi legaturi.
Un lucru ce-l poti face (cu succes si ti-l recomand) este sa pui un SSD. HDD-ul tau este cu 5400 rpm ceea ce este destul de lent. Din pacate (daca nu te pricepi) si pentru asta trebuie sa mergi la un atelier. E un pic cam complicat pentru un incepator si este pericol sa strici altceva! Scoaterea benzii de semnal poate duce la ruperea ei.
Uite aici: https://www.youtube.com/watch?v=Zk2lHnoOs4g
Iti recomand sa-l trimiti in service-ul autorizat.
Daca vrei niste explicatii cu imagini uite aici: http://www.i-dei.ro/......rformanta/

| explică (pentru Salontanul):

Este cu 2 sloturi pentru RAM.
Am avut acum o tentativa usoara de a-l desface sa-l curat in interior dar m-am lasat (nu am reusit si am renuntat ca poate-l stric de tot).
M-am gandit foarte mult sa mai pun 4 RAM si un SSD si sincer as vrea sa le achizitionez eu si dupa sa le duc la un specialist astfel incat sa acopar doar manopera fara a-mi pune el piese.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Salontanul):

Legat de SSD.
Nu pot pune si un SSD neinlocuind HDD?
M-as orienta pe un SSD de 120 pe care sa pun OS iar HDD sa-l folosesc pentru stocare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WoKy):

Atunci poti pune 16 Gb de RAM. Atentie la frecventa si denumirea ce ti-am scris-o mai sus si vezi ca memoria de laptop este mai scurta decat cea de PC. Exemplu: https://goo.gl/vBwr8v
Cat priveste HDD-ul il scoti afara si-l poti pune dar va trebui sa ocupi un port USB sau sa pui un hub USB cu mai multe iesiri. Apoi ti trebuie un adaptor pentru HDD: https://goo.gl/bkPL53
SSD-ul il pui in interior ca sa booteze de pe el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri: