|

La ce ajuta memoria ram? Care e diferenta dintre 8 gb ram si 16 gb ram? Cu ce ajuta mai mult daca e mai multa?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fiecare program are nevoie de o cantitate de memorie. Sa spunem un program antic, care calculeaza suma a doua numere a si b, si pune rezultatul in c. El ca sa iti calculeze, are nevoie sa aloce memorie pentru a b si c apoi sa calculeze rezultate si sa le puna in c. Desigur, programul spus de mine utilizeaza foarte putina memorie, e doar un exemplu si e un exemplu bun, daca ai lua un calculator din 1970 care aveam nici un mb de memorie ram. Insa in ziua de azi, cum programele sunt din ce in ce mai mari, si toata lumea vrea sa faca cat mai multe simultan, iti poti imagina ca vrei sa pastrezi nu dor a, b si c, ci poate miliarde de astfel de variabile. Fiecare program foloseste prin urmare o cantitate de memorie. Daca nu ai destula memorie, nu poti rula programul corespunator.
Daca raspunsul de mai sus l-ai inteles, ok, daca nu, ideea e ca mai multa memorie ram iti permite sa tii si sa rulezi simultan fie mai multe programe, fie aceleasi programe dar care ar putea consuma mai multa memorie daca au de unde.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti lucra cu mai multe programe in acelasi timp multitasking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

16GB are o viteza de calcul dubla fata de 8GB. Nu o sa se vada diferenta daca stai pe youtube si facebook. In jocuri e o diferenta. Cam 8GB e recomandat pentru gaming. 4GB e foarte ok pentru facebook si jocuri mici ca cs 1.6.
Bafta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ok, imagineaza-ti ca un om (procesorul) sta intr-o biblioteca (placa de baza), are nevoie de date din carti, care sunt in rafturi (hard-disk-ul). Pentru a accesa acele date, are nevoie de bibliotecari sa i le aduca (acestia sunt memoria RAM). Sigur, cu cat sunt mai multi, e mai bine (mai rapid procesul de asimilare a datelor).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează