|

Ma numesc Raul și am 13 ani. Eu detin un PC cam slab și as vrea sa îmi iau nu-l nou. Într-un magazin de tehnologie am văzut un PC ieftin și performant, dar mama nu prea ma lasă sa îl cumpăr fiindcă zice ca nu ma ajuta la nimic ci doar ma tâmpește. Are cineva o soluție cum sa o conving? Pls îmi doresc pc-ul acela nespus de mult.

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Depinde cat costa pc-ul, unde stai, capitalul familiei etc. Tu esti clasa a 7a, ceea ce inseamna ca sansele sa iti ia sunt mici, pentru ca vine anul viitor si examen si etc. Un factor in minus sunt notele rele. Dar sa nu mai vb de tine sa vb de intrebare. Ca sa poti sa incerci sa faci rost de el :
-convinge-o pe maica-ta ca pc-ul ajuta si la alt cv in afara de jocuri. Pune-o spre exemplu pe pc-ul vechi sa faca cv ce isi doreste legat de internet, dar care sa se miste prost si sa arate ca iti trebuie performanta mai mare (nu o pune pe maica ta sa joace lol )
-ai putea, desi nu prea e eficient, sa o iei cu promisiuni, pupaturi etc etc
-da i mamei tale motive sa iti ia pc, si nu doar vorbe, arata i practic
-ai putea sa faci treaba prin casa, sa contribui oarecum cu bani la pc, sa inveti la scoala etc
-da-i zor cu asta mereu dar indirect : mami vezi ca merg la un coleg sa facem cv pentru scoala pe pc-ul lui, ca al meu nu e prea bun (insistenta e cheia succesului)
-aliaza te cu membrii ai familiei care iti pot oferi avantaje : tatal tau, fratele mai mare, bunicii
-prinde-o in faze bune cand ii amintesti ce vrei ( cand ia o marire, cand iese bine la servici, de ziua ei ) nu cand e pe ciclu
-daca nu poti lua pc-ul direct, ia ti mouse, tasta, casti (sa fie bune ) si la final zi ca iti trebuie si un pc
-convinge-o ca daca ea nu a avut, nu inseamna ca nu trebuie sa ai nici tu. Esti copil, profita de asta

Cam atat pot sa te ajut acum, cam asta am facut eu. Daca ai nevoie de mai mult ajutor, da un rasp la asta cu numele de fb, cv si te ajut

Astept funda, m-am chinuit 10 min sa scriu asta

| explică (pentru GigelGigelGigel):

Multumesc mult, cred ca va fi de folos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Mama ta are dreptate. Ai calculator, ai Internet, 13 ani e o varsta suficient de mare cit sa faci un ban pe net. Cum? Asta ramine de vazut. Ia si invata ceva util, arata-i maica-tii ca stii mai mult decit cs, san andreas, metin si alte rahaturi de genul asta.
P.S. Am o varsta si la 13 ani nu aveam nici din parti calculator si mai ales internet. Generatia ta e atit de timpita de presa asta de rahat si de altele, incit nu isi dau efectiv seama ca, daca v-ati pune un pic mintea la contributie, pina la 25 de ani cel putin 20% din voi ar trebui sa fi ajuns la macar 1 milion de euro in banca. Nu, nu glumesc absolut deloc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ii spui ca ai nevoie de el la scoala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Spune-i ca esti copil si vrei sa te distrezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Strica-l pe ala vechi, si vrand nevrand tot o sa ti ia un calculator pentru ca mna iti trebuie pentru scoala si altele si nu cred ca va vrea ca fiul ei sa fie singurul copil fara pc din toata scoala laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează