| Acaikus a întrebat:

Mi-am luat de vreo 3 luni un laptop și i-am luat și ssd. Chestia e că uneori îmi dă random freeze windows și nu știu ce să cred, dacă e de la ssd sau de la windows-ul băgat. Chestia e cam așa, i-am băgat inițial un windows 10 cu un build mai vechi (la care nu aveam drivere pentru laptop) și ăla nu dădea freeze deloc, deși l-am ținut doar 2 -3 ore. Pe ăsta de l-am pus acum, dă freeze mai mereu. În special când pornește și am observat atunci când bag usb de la mouse sau orice, tot așa, dă freeze 2 secunde după își revine. Nu e neapărat enervant, dar supărător laughing Ați întâlnit asta până acum? dacă da, aveți idee ce poate fi și cum se rezolvă?

12 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Exact ce model de laptop? Incearca sa actualizezi toate driverele, si bios-ul daca ai sanse, poate te-ajuta. Sunt cazuri cum spui tu, in care poate sa-ti dea "Freeze" cateva secunde. Poti incerca multe, dar in primul rand spune ce model este.

| Acaikus explică (pentru CM7YRE):

Salut! Acer Predator Helios 300 PH315-51, ăsta e modelul. Driverele nu sunt o problemă zic eu, din moment ce și atunci când le-am băgat inițial tot așa făcea. La bios parcă nu m-aș băga, dar vedem.

| CM7YRE a răspuns (pentru Acaikus):

Https://www.acer.com/ac/en/IN/content/drivers
Pune-ti serial numberul sau part number-ul, vad ca nu vrea cu orice incerc, sau pune-l aici sau da-mi-l intr-un mesaj etc.

| CM7YRE a răspuns (pentru Acaikus):

BIOS 1.19 1. Improve NVME performance.
Actualizeaza BIOS la varianta 1.22 dar inainte instaleaza driverele de acolo, sa ai neaparat: Chipset Driver, Serial IO Driver, IRST (Intel® Rapid Storage Technology) Driver Hot Fix 16.7.8.1024, Intel Matrix Storage Manager, Turbo Boost Driver (nu spun ca celelalte nu ar fi importante, audio, video, lan, dar pentru compatibilitate maxima sa ai toate astea instalate si actualizate daca iti da actualizari. Incearca orice fel de program vrei, gen DriverEasy etc sa le actualizezi).

| RAY a răspuns:

Freeze e de la cpu man

| Acaikus explică (pentru RAY):

Salut! Asta e altă chestie la care m-am gândit. Deși, cum am zis și mai sus, am avut ocazia să testez un alt laptop, cu același ssd și același windows, și tot așa făcea. Eu am i7 generația a 8-a, celălalt laptop avea i5 tot a 8-a generație. Nu știu, totuși tind să cred că o fi și de la windows, din cauză că eu am instalat un build mai vechiuț care probabil nu era optimizat așa bine pentru CPU-ul acesta. E doar o părere totuși...

| RAY a răspuns (pentru Acaikus):

Stii cum e eu testez cand repar ceva apoi trag niste concluzi asa pe net nu am ce concluzi sa trag

| RAY a răspuns:

Acaikus a evaluat răspunsul tău Stii cum e eu testez cand... ca fiind nefolositor.


dar tu cum afli care este cauza unui lucru defect? sunt extrem de curios

| theforceofgood a răspuns:

S-ar putea ca legătura dintre ssd și laptop să fie sensibilă și să dea rateuri. Verifică acea legătura. Poți încerca să cumperi un suport de ssd pe care îl vei pune în locul dvd-writeruluiwinking.

| RAY a răspuns (pentru theforceofgood):

Astea e o tampenie ceea ce ai scris, nu exista legaturi sensibile

| Acaikus explică (pentru theforceofgood):

Salutare! Nu știu ce să zic... deși îmi pare logic ce ai spus și m-am gândit la asta, ssd-ul e de la Intel (modelul 760p) și e pe m2, cred că-și face bine legătura. Ideea e că am mai avut șansa să mai încerc același ssd cu același windows băgat pe alt laptop, și ăla la fel făcea thinking Nu are sens să iau suport de ssd.