|

Sall all.Asi dori smi iau un pc pe componente dar nu stiu unde sal montez.Stau in Iasi. Miati outea spune un service unde se monteaza si PC-uri.De preferat in Alexandru cel Bun.

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pai ai putea sa asamblezi tu pc-ul.
Singurul lucru care necesita o foarte mare atentie sunt firele power, restart, si cele de led-uri(power si hdd) care vin montate pe carcasa, dar trebuie sa le fixezi tu pe placa de baza. Puse gresit, ori nu porneste pc-ul, ori se va arde. Trebuie doar sa cercetezi bine manualul placii de baza. Scrie si pe mufele acestor fire; dar pe placa de baza este posibil sa fie sub alta denumire. Dar manualul placii de baza te va ajuta in privinta aceasta.

Eu te incurajez sa-l montezi singur. In felul acesta vei invata mai multe. Lucrul nu trebuie facut in graba; trebuie sa iti iei timp liber macar 4 ore, chiar daca il vei termina mai repede. In felul acesta nu vei lucra in graba; nu vei fi sub presiunea timpului.
Dupa ce l-ai asamblat, verifici incaodata absolut tot ansamblul ca sa te asiguri ca nu e facut nimic incorect. Numai dupa aceea il conectezi la priza si il pornesti.

Necesar scule si altele:
-surubelnita stea/cruce cu cap magnetic de dimensiune mica/medie: https://:///......DXZH6MBBM/
-surubelnita dreapta (lata) pentru pozitionarea corecta a picioarelor coolerului;
-coliere de plastic (soricei) -pentru ca sa legi cablurile de carcasa; pentru "managementul" cablurilor: http://mmag.ro/......0-buc.html (gasesti si la bucata la magazinele din cartier, si de asemenea pe diferite dimensiuni, pe culorile alb si negru; cauti dimensiunea cea mai mica; 20 de bucati sunt suficiente si pentru ca sa ai de rezerva);
-cleste/patent pentru taierea colierelor din plastic: http://www.sculeserviceauto.ro/eshop/index.php?productID=7917 (nu recomand cutter sau altceva).

Carcasa vine de regula cu suruburi pentru prinderea placii de baza. Daca nu, vei gasi la magazinele de vanzari/reparatii pc-uri din localitatea ta.

Prima data montezi procesorul si coolerul pe placa de baza; dupa aceea montezi placa...2008 - 4026 + Vezi răspunsul întreg

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca vei cumpara toate piesele de la un singur magazin, ti-l vor monta ei contra cost. Chiar si cei de la Emag, PcGarage, etc.
Sau aici: http://www.smartcomputers.com.ro/ (Daca esti din Iasi).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Stiu ca PCGarage monteaza dar eu il iau de pa eMAG? Cum dau sa mi-l monteze cei de la eMAG? Am auzit ca costa 20 de lei serviciul asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Informativul):

Cei de la Emag ti-l vor monta numai dacă vei cumpara toate piesele de la ei.

Dar sunt unii angajați de la magazinele care vând calculatoare (Altex, media galaxy, Flanco, si altele) care se pricep la asa ceva. Poti sa mergi la orice angajat si sa spui că ai nevoie de cineva sa iti monteze/asambleze un calculator. Nu cred că te vor refuza, chiar daca nu ai cumpărat de la ei. Ba încă eu cred că te vor ajuta si în alegerea pieselor -ca să fie compatibile între ele.
Mai gasesti si pe olx persoane din localitatea ta care se pricep la asta. Dar am mai multă siguranță să bag în casă angajați de la magazine.
Dacă esti din Timișoara sau din împrejurimi, poti sa contactezi userul RAY (RAYTM).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Componentele le cumpar toate de la ag si deja le-am ales.Toate sunt compatibile intre ele pentru ca stiu cum se aleg componentele:socket, tip de memorie(ddr), sa fie procesprul mai bun decat placa video

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Multumesc,ma gandeam si eu sal montez singur si cred ca asta a sa fac.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Informativul):

Multumesc pentru funda.
Mult succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Lam montat singur cu 2 prieteni de a mei.Multumesc.Deocamdata intampinam problema cu ecranul negru.Problema pare sa fie de la monitor deoarece el nu suporta rezolutia placi video(ASUS GTX 750 TI).Azi vom incerca sal montam la un TV.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Informativul):

Rezolutia de 2560x1600 este cea maxima; dar se poate schimba ca sa se adapteze monitorului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează