|

SALUT!

Acum 11 zile mi-am reformatat laptop-ul [HP Pavilion Windows 8.1]. L-am folosit normal si s-a updatat. L-am stins si cand l-am aprins imi afisa mesajul sub logo-ul HP, ''fatal error c0000034 applying update operation 108''. Dupa ce am asteptat 11 minute, s-a restartat dar nu mi s-a mai aprins ecranul, laptop-ul functionand.

As dori informatii despre cum l-l-as putea repara. Am cautat problema pe net si am observat ca este o problema comuna.

Am apasat tasta f11 pentru a-l reformata pentru ca laptop-ul are Windows din fabrica si cand am apasat pe setarea ce normal il reformateaza mi-a aparut mesajul ca trebuie sa introduc DVD-ul cu Windows. Fiserul ''recovery'' este in C dar nu stiu de ce nu pot sa-l reformatez. Daca imi instalez Ubuntu, mi se sterge fiserul ''recovery'' si nu voi mai putea sa il reformatez stergandu-mi-se Windows-ul din fabrica?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Partiția de recovery NU este niciodată pe C, este o partiție de obicei ascunsa, și din ce relatezi, probabil ai formatat-o din greșeală atunci când ai instalat windowsul.
Pentru a descoperi dacă mai exista sau nu, creează un stick bootabil cu windows 10 sau 8.1, și verifica cate partitii exista acum, și ce mărime au. (windows10 găsești mai ușor pe net, pe pagina oficiala, pentru windows 8.1 trebuie sa cauți mai mult... Ma refer sa cauți imaginea oficiala, nemodificata. )

Eu mi-am șters din proprie inițiativa partiția de recovery de pe laptop, pentru ca nu am nevoie de ea. Am găsit ultimele drivere pe net, sticker ul cu serialul pentru windows e lipit pe spate, și am scos windows 10 de pe site ul oficial. Și la scurt timp după ce am șters-o, mi am instalat in laptop un ssd mSata, pe care am pus windowsul. Astfel ca dacă as fi avut-o, s-ar fi impus o operație de clonare a respectivei partitii de pe HDD pe sdd, lucru inutil.

Daca ai serialul de Windows, kit găsești încă pe net, și driverele le găsești pe pagina producătorului laptopului sau a componentei respective.

| explică (pentru NLS):

L-am reparat. Am reusit sa-l reformatez cu ajutorul unui program HP din F11, separat de optiunea normala de "revino la setarile din fabrica".
Daca l-am cumparat cu Windows din fabrica, unde se afla acest soft?
Recovery este in partitia D. Recovery este Windows-ul reinstalat cand apas click pe "revino la setarile din fabrica"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Hermannstadt01):

Partiția de recovery nu o vezi in windows, dar ar trebui sa o arate în Disk Management. Câte hard-disk-uri fizice ai în laptop? Bănuiesc ca unul. Câte partitii ai, în afara de C? Dacă ai un "D", pe care îl vezi ca și partiție în windows, aceea nu e de recovery.
La mine avea vreo 35Gb partitia ascunsa. Nici a ta nu poate fi mai mare. Pe ea se afla kitul de windows, drivere (care sunt neactualizate) și alte utilitare marca HP, mai mult sau mai puțin folositoare. (Aplicații de securitate, de tuning,...)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Dosarul (nu cred ca e fisier) Recovery din C:\ este una, partitia de recovery este alta. Cred ca faci o mica confuzie si e posibil ca deja sa fi pierdut partitia de recovery (daca spui ca iti cere DVD cu Windows).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Apesi Shift/fn + F10/F11 si scrii in CMD diskpart si enter, select disk 0 si enter, clean si enter, convert mbr si enter si dupa bagi iar windows.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează