| Johanna7 a întrebat:

As avea nevoie de ajutorul cuiva care se pricepe la laptopuri, eventual calculatoare. Am un laptop nou (de vreo 2 luni), marca Lenovo si deja imi face probleme. I-am dat odata restart pentru ca se blocase internetul si nu mai aparea imaginea. Ecranul se facea doar gri (si din cand in cand negru). Si am tot incercat sa-l deschid dar nu mai mergea. Dupa ce a fost plimbat pana in oras si inapoi, in speranta ca poate fi reparat rapid, am incercat din nou sa-l deschidem si surprinzator a mers. Dar apoi, dupa ce l-am inchis iar, n-am mai putut sa-l deschidem din nou. Am citit undeva ca se poate sa fie supraincalzit si trebuie schimbata nu stiu ce piesa. L-am dus intr-o camera in care e mai frig si l-am lasat sa se racoreasca. Dupa aceea am putut sa-l deschidem din nou. Stie cineva ce are si cum il pot repara? Windows nou nu prea se poate face pentru ca apar tot felul de erori. Mai adaug ca nu il folosesc foarte des si nu prea are de ce sa se supraincalzeasca. Sper sa ma puteti ajuta. Multumesc anticipat!

6 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Pasta termo-conductoare se consuma, isi pierde din eficienta. laptopul daca il tii in orice alt loc decat pe o masa curata prinde praf. fiind piesele compacte praful face ca recircularea de aer sa fie problematica. de aceea se supra-incinge. ai 2 sanse. ori sa fie praf mult acumulat in el, faza la care daca il duci la service in 1-2 ore il curata sau a2a sansa pasta sa se fi dus, faza la care ia nitel mai mult (gen 4-5 ore) si il si curata, schimba si pasta. asta daca este de la supra-incalzire (ps. poti lua un cooler extern sa ajute pe cele interioare sa reduca temperatura. poti verifica daca este de la temperatura luandu-ti un program de pe net gen cpu temp. ala iti arata in cate grade sta). nu are a face caldura cu erorile de windows, alea sunt de la alteva. incearca ce am spus mai sus (sa il cureti, daca nu te pricepi du-l la cineva care stie. daca este in garantie du-l la firma de la care ai garantia, la curatenie ii rupe sigiliul si daca nu este autorizat pierzi garantia).

| K0sti a răspuns:

Daca face asa numai dupa 2 luni, are o problema, nu praful e de vina. Singura chestie sa nu sati cu el in pat, sau pe fata de masa groasa(pufoasa)! Atunci da, e posibil sa fie o cauza. Daca nu, cum am spus mai sus, are o componenta cu probleme!

| horia2012 a răspuns:

Decat sa pierzi timpul si nervi cu el,
du-te in service, iti inlocuieste pasta de la processor (50 lei), daca te "intelegi" cu ei iti instaleaza si Windows-ul. Chiar daca nu-l folosesti, acea pasta, in timp se usuca si trebuie inlocuita. In cateva ore se rezolva problema.

| gelu1970 a răspuns:

Johanna daca ar fi cauza unei supraincalziri, la scurt timp ar trebui sa il poti starta. adica senzorul de caldura detecteaza temperatura excesiva si il opreste ca sa nu arzi procesirul. apoi dupa scurt timp poti sa restartezi, desi o sa se intample din nou acelasi lucru. presupun ca ventilatorul il auzi functionand. daca reusesti sa il startezi instaleaza Speccy free si monitorizezi temperatura.
spui ca s-a blocat si i-ai dat restart. in ce fel ai restartat? ai apasat butonul off pana s-a stins?
ecranul negru sau gri iti apare in momentul cand startezi? sau dupa ce apare desk cu toate programele?
ca un ps: windows nou, presupun ca te referi la formatat. un format ar fi binevenit ca sa descartezi erori in sectorul de start din hdd.
unde locuiesti? nu ai un serviciu it aproape de tine?

| pbsolver a răspuns:

La garantie cu el, nediscutabil

| petrescuionut a răspuns:

Salut
multi oameni cumpara un laptop si il tine prin pat el are acolo catecva gauri de aerisire cred ca le sti pe acolo unde da acel aer cald afara il tine in bat si intra scame acolo si nusi mai face aerisirea deaceia se stinge sau nu se mai aprinde du-te cu el la reparat fai curatarea si ia-ti un cular de pe eMAG cularu http://www.emag.ro/......DQ2CXBBBM/ uite ca asta sper sa mearga funda?