|

Salut,azi am instalat ubuntu 17.10 pe laptop, dupa ce s-a terminat de instalat imi cere restart si dupa restart nu booteaza.Care ar fi problema? L-am reinstalat de 5 ori si aceias problema

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Să presupunem că ai instalat corect sistemul de operare
Dacă da trebuie să intrii în BIOS și la boot order să setezi pe Ubuntu. Dacă nici așa nu merge trebuie să scrii corect sistemul de operare pe calculator.Adică sistemul de operare se va instala în mod Legacy nu UEFI, și la managerul de partiționare se vor șterge toate partițiile de pe calculator urmând a crea manual așa:
partiția de boot sau rădăcină (/), adica acea partiție pe care se va instala sistemul de operare, și se vor stoca datele personale
Zona de swap ce va fi egală cu numărul memorieri RAM disponibila în calculator.De exemplu daca în calculator ai 4 Gb ram, atunci zona de swap va lua valoarea de 4096 Mb( 1 Gb=1024 Mb).
Ttot o dată recomand ca partiționarea să înceapă cu zona de zwap, iar ca poziție să fie la finalul spațiului de stocare date, urmată de partiția ext4 ce va lua valoarea spațiului rămas și va fi marcată cu rădăcină / și marcată pentru formatare.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Switch to Windows.
Probabil sistemul accepta sau este conceput pentru Windows.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Posibil ca componentele fizice sa nu corespunda sistemului de operare Ubuntu. Cum a spus cineva mai sus, ramai la Windows.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sincer, ca Linux prefer Fedora fata de Ubuntu ( nu are legatura cu intrebarea, dar poate fi o varianta de luat in consideratie ).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează