|

Salut! Deci am decis sa imi schimb Windowsu de la 8 la XP (pentru ca restul os-urilor consuma mult). Descarc Windowsul Original cu codul ala pentru licenta, si il pun pe stick cu ajutorul unui program numit Rufus, apoi descarc Driver Pack Solution 12 (drivere pentru. pc) si il pun pe acelasi stick unde e si windows-u crezand ca nu o sa afecteze restul fisierelor (ca atare cred ca nu afecteaza pentru ca am descarcat un joc si in loc sa se salveze toate fisierele jocului in Program Files de exemplu, intr-un folder numai pentru joc, ele stateau "imprastiate" in tot Program Filesu si cand am pornit jocul tot mergea ok, deci din cauza asta nu cred ca afecteaza) si incep, restartez laptopul, apas f2, intru in bios, intru la boot, pun pe primul loc stickul, apoi salvez si cand porneste... in loc sa porneasca stickul, porneste HDD-ul cu Windows 8, am mai incercat odata dar deja am pus shift+1 (adica blocarea unui dispozitiv) pe HDD si cand salvez, deja nu mai porneste nici windowsu nici stickul. Va rog ajutati-ma!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cum naiba vrei sa booteze cu stick daca ai pus si alte fisiere pe stick?
stick-ul, in ideea ca l-ai facut asa cum scrie la carte, trebuie sa contina doar sistemul de operare.
in plus, daca ai in bios optiunea "security boot" o dezactivezi.
tot in bios schimbi AHCI in IDE

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Ar trebui puse in bios setarile obisnuite cu stick-ul pe primul loc si hard diskul pe locul 2.

Daca nu a pornit de pe stick, e posibil ca stick-ul sa nu fi iesit bootabil. Eu nu am folosit Rufus niciodata. Probabil e foarte bun, dar eu am folosit cand am avut nevoie, yumi http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/ si nu am avut niciodata probleme. Se descarca, se ruleaza, la pasul 1 se alege stick-ul (stick-ul sa fie conectat inainte de pornirea lui yumi), la pasul 2 se merge in jos si se alege "Windows XP Installer", iar la pasul 3 se navigheaza catre fisierul iso de instalare a windows-ului, apoi se da "create" si se asteapta copierea fisierelor pe stick. Cu yumi se pot introduce mai multe sisteme de operare si softuri diverse pe acelasi stick daca e spatiu destul (apare un meniu la bootare, de unde alegem ce dorim sa facem). Cred ca e bine sa se dea si o formatare - se bifeaza Format pentru a avea stick-ul gol si formatat cum trebuie.

La instalarea XP-ului sunt 2 faze si se alege totul la pornirea de pe stick.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LinxCont):

Am incercat si yumi. Dar tot nu booteaza, cred ca e de la stick sau de la setarile biosului. Oricum multumesc de raspuns.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează