| BigLike a întrebat:

Salut, exista vreun dispovitiv sau ceva care poate traduce dintr-o alta limba de ex engleza? Am vazut pe Youtube mai multe sparate care pretind ca pot face asta voi ce parere aveti? Locuiesc in Anglia si recent a venit si mama aici ea nu cunoaste limba deoarece pe vremea ei nu se invata engleza. Si m-am gandit ca data ar exista vreun dispozitiv prin care ea sa vorbeasca in romana si acel dispovitiv sa traduca ar ajutao foarte mult voi cunoasteti astfel de dispovitive? Sunt de incredere?

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu exista astfel de dispozitive, fiindca traducerea nu poate fi facuta, cel putin deocamdata, de inteligenta artificiala. CEle vandute sunt foarte proaste, adica traduc cam ca Google Translate, nimeni nu intelege ce rezulta daca folosesti fraze, sunt bune numai pentru cuvinte singure sau expresii foarte simple de 2-3 cuvinte. Mai bine ii platesti mamei tale cursuri de engleza, in cateva luni va invata sa se descurce pe strada si in conversatii banale.

| Bondarel99 a răspuns:

Instaleaza aplicatia Google Translate, stiu ca in trecut era foarte proasta, dar acum au imbunatatit-o, serios! Merge chiar foarte bine, respecta si topica frazei.

| NLS a răspuns:

Mult mai sigur ar fi sa o inveti tu limba, sau sa faca niste cursuri.
Un calculator/laptop banuiesc ca ai.
Sunt destule cursuri pe net, si daca se uita pe Youtube (english with Lucy, mmmEnglish, Go Natural English with Gabby Wallace, Eat Sleep Dream English, English Like A Native, ), in 3-4 luni invata sa se descurce intr-un magazin sau farmacie.
Cred ca toate canalele amintite, au si transcriere text a sunetului, astfel ca inveti automat si cum se scriu cuvintele.
Daca vrea sa munceasca intr-un domeniu anume, e putin mai greu, e nevoie macar de 1-2 ani sa invete.