|

Salut

Mi am luat o aplicatie pentru baterie pe telefon, si aceasta arata ca bateria are 35°, si am citit ca trebuie sa aiba undeva la 20

Bateria este aproape noua, o am de 2 saptamani

Stie cineva cum pot sa fac ca bateria sa nu se incalzeasca asa tare?

Dau funda

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bateria se incalzeste si la descarcare si la incarcare daca trece prin ea un curent mai mare, dar in primul rand se incalzeste de la toate circuitele din telefon. Mana are in general temperatura de 35 grade si daca telefonul e tinut in mana cum e si firesc, tot telefonul va capata acea temperatura de 35 grade si daca se mai adauga si temperatura generata de componentele telefonului, temperatura va ajunge usor peste 35 grade. Temperatura in camera sau afara e posibil sa fie in jur de 25 grade si atunci din nou temperatura bateriei va fi de cel putin 25 grade. Si ecranul pornit se incalzeste si la randul lui va incalzi si bateria. Daca telefonul e pus pe o masa si nu e folosit, temperatura bateriei se va apropia mult de temperatura camerei, deci va avea in jur de 25-26 grade. Daca in camera ar fi 15 grade, atunci sunt sanse ca bateria sa atinga 20 grade chiar in timpul folosirii telefonului. Pentru ca temperatura bateriei sa fie 20 grade, trebuie ca temperatura camerei sa fie sub 20 grade, asa incat caldura generata de telefon sa ridice temperatura bateriei de la temperatura camerei la 20 grade. De exemplu la mine in camera acum sunt 27 grade, iar bateria telefonului nefolosit e de 28 grade. Daca incep sa-l folosesc, plus ca tin mana pe el, bateria va junge tot cam la 35 grade. Aveam in telefon aplicatia Facebook si tot timpul am fost surprins de rapiditatea cu care se descarca bateria, chiar daca telefonul nu era folosit, deci Facebook-ul avea activitate sustinuta, chiar daca nu-l foloseam (consunul era tot tipul minim 1-2 procente /ora). Am dezinstalat Facebook-ul si acum am un consum de sub 0.5% /ora.

1 răspuns:
| a răspuns:

Asa o fi normal -să aibă 20 grade; numai că la unele telefoane procesoarele se încălzesc prea tare iar altele mai putin. De la procesor se încălzește bateria. Snapdragon este cel mai bun procesor pentru telefoane.
Nu ai ce sa faci la telefonul tău c să nu se încălzească prea tare. Poate doar sa mai stergi din aplicațiile care nu prea iti sunt de foos, căci iti solicită si procesorul si bateria degeaba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează