|

Salut! Recent am achizionat un laptop Sony vaio tip vechi de la un amanet. El merge perfect in stare foarte buna doar ca exista o mica problema.
Cand pun urchea aproape tot se aude ca toarce ceva in el nu tare, doar seara ma deranjeaza, in schimb ziua nu am nici o problema. Am tot cautat pe net raspunsuri, am intrebat tot felul de persoane care mi-au spus ca hdd-ul e pe duca si mi s-a recomandat sa fac teste pe tot felul de aplicatii.
CrystalDskinfo, HD Tune sau metoda veche sau antica pot spune PROPRIETRS-TOOLS-CHEEK NOW la fel fara nici o problema credeam ca e de la temperatura dar temperatura e de 32 C deci nu cred ca are vreo problema. Aa fie oare cooler-ul cu praf sau cum scap de acest sunet deranjant uneori?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Cooer-ul trebuie curatat de praf, eventual si schimbat.

| a răspuns:

Ventilatorul de racire.

| a răspuns:

HDD-ul nu-i neaparat pe duca (depinde de cat de mult a fost folosit), dar aproape orice HDD emite un zgomot cand lucreaza (la unele auzi un fel de fasait continuu, la altele niste tacanituri scurte de intensitate mai scazuta, altele emit niste zgomote scurte incat ai zice ca agata ceva)

Pui un SSD (SATA) si ai rezolvat problema: zero zgomot si ai viteza MULT mai mare.
Mai exact, cu un model bun, de aproape 5 ori mai mare.

https://www.pcgarage.ro/ssd/hp/s700-250gb-sata-iii-25-inch/

Alte modele mai ieftine la capacitatea aceasta nu merita banii, fie sunt foarte slabe, fie au viteza mai mica, si diferenta de pret e 25 ron.


In general cand are praf inauntru, pe radiator sau cooler, temperatura creste, chiar si in idle.

Posibil ventilatorul a fost curatat de praf (suflat) insa nu s-a uns axul.

| a răspuns:

Problema poate sa fie de la cooler sau hdd acum vezi in ce parte se aude mai puternic si iti dai seama. Daca nu te pricepi sa il deschizi, du-te la un amic/service ce le are in ale pc-urilor. HDD-ul cu un sunet deranjant este pe duca, cooler-ul este posibil murdar sau posibil schimbat lichidul lubrifiant de la elice. Sper ca te-am ajutat