|

Salut TPU! Am o intrebare pentru cei care au sau stiu sa foloseasca aparatul foto Nikon Coolpix b500!

Am reusit sa prind un cadru frumos din natura cu aceasta camera dar problema mea este ca nu pot pune imaginea pe care am facut-o pe desktop-ul pc-ului meu! Adica o pot pune dar nu se vede la rezolutia pc meu se vede blurata de parca ar fi fost facuta pe 640 x 480 iar ecranul pc-ului meu are 1920x1080 (Full HD). Ce este de facut? Adica e de vina aparatul ca nu poate face o imagine de 1920x1080? va rog ajutati-ma! Va multumesc mult!

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. Imaginea insasi trebuie sa aiba de 1-8x mai mare rezolutie de cat ceea a monitorului (in cazul tau intre 2-16Megapixeli), pe care s-o micsorezi pentru imagine de fundal. Este indicat sa setezi rezolutia maxima (16MPx) pentru calitatea ceea mai buna
2. Nu folosi zoom digital, fiindca te inseala: se va lua doar o bucata din intreaga imagine, care va fi marit pe tot ecranul. Astfel granulatia imaginii se va vedea marita, ca nisipul. Foloseste doar zoom optic la fotografiere, respectiv apropierea optica a subiectului.
3. Dupa fotografiere poti verifica calitatea imaginii facute (redare), marindu-l cu butoanele de apropiere, respectiv plimbandu-te pe imagine cu tastele "sageata", de directie, din jurul butonului OK.

In final, dar nu in ultimul rand, trebuie sa ai driverele placii video instalate. In lipsa lor, rezolutia ecranului va fi doar VGA.

1 răspuns:
| a răspuns:

Seteaza rezolutia aparatului si o sa ai maxima satisfactie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează