|

Salut TPU! Am o problema. Am vrut azi sa îmi duc pc-ul jos în sufragerie. ( Pc-ul meu fiind sus la mine în camera ) eram pe scări iar când sa cobor mi-a căzut pc-ul din mana pe partea din fata ( de unde se porneste ) și s-a desprins de acolo. Am pus totul la loc și am zis sa îi fac un test sa văd mai merge. Surpriza a fost ca nu mai mergea. Ce credeți ca s-a întâmplat? Adică nu a căzut foarte tare sa se strice vreun component. Acum nu știu, aștept un răspuns de la voi. Mulțumesc anticipat!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ti-a cazut partea frontala verifica in primul rand sa nu se fi rupt cablurile de la butonul de pornire.

Verifica si componentele din interior sa fie totul conectat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

PC-ul este facut sa STEA pe masa sau pe podea, nu sa fie expus socurilor mecanice.
Daca panoul frontal s-a desprins, ai toate sansele sa fie defectate si componente esentiale, cum este hard disk-ul, unitatea optica (CD-ul), etc.
In asemenea cazuri cel mai bine e sa-l duci la verificat la un service, unde sa fie facuta o verificare amanuntita a fiecarui component. In caz contrar risti sa ai mai multe probleme cauzata de defectele deja existente!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai verificat contactele, pentru ca fiecare componenta din PC e interconectata cu cabluri ce au contacte, care cand apare un mic soc pot duce la pierderea contactului (eu am patit ca doar am mutat dintr-un loc in altul PC-ul si nu a mai mers, air cand am umblat la contacte, a luat-o din loc), si la nefunctionare, si inca nu merge, e o situatie destul de grava. HDD-ul e foarte sensibil la socuri, atita timp cit intre disc si instrumentul de citire al discului sunt doar citiva microni (un micron e a mia parte dintr-un mm), si orice soc care poate influenta acea distanta, poate fi fatal pentru HDD. Deci cand umbli cu un calculator, e bine de stiut ca trebuie sa o faci mai ceva decat ca cu un bibelou. Stiu asta de la cineva care lucreaza in domeniul IT, si care stie ce spune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează