|

Salut TPU! am si eu o problema...am o placa de baza Asus P5B-MX cu 2 sloturi ram ddr2 am in el o placuta de 1gb si una de 512 mb placa video este dedicată, problema este, am fost la un prieten sa il ajut la un pc de gaming sa ii bag Windows pe el el are ddr2 ca mine 8gb ram si mi-a dat 2 placute de 2gb si le-am testat la el.am intrat in BIOS si le arata a pornit Windows cu ele si le recunoaștea dar cand le-am bagat la mine pe amundoua, calculatorul pornea dar nu dadea semnal...ps placa de baza suporta 4gb ram..eu foloseam pc in mod normal dar cand am bagat rami astia nu mai dadea semnal

Dau funda

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Am impresia ca nu ai asezat bine memoriile in slot-uri.
Daca cele doua memorii primite sunt la fel (fabricatia, modelul), atunci le icerci pe rand, introducand doar cate unul in PRIMUL slot (cel de langa procesor).
Daca porneste sistemul, intrii in BIOS - reglajele memoriilor, lasi totul neschimbat (auto), iesi si SALVEZI modificarile (cu toate ca aparent n-ai modificat nimic, dar sistemul a citit parametrii RAM-ului.

Opresti sistemul si introduci al doilea RAM in slotul urmator si pornesti din nou sistemul. Daca memoriile sunt bune si fac bine contact in slot-uri, atunci sistemul va vedea toate cele 4 Gb memorie (eventual un pic mai putin, alocat sistemului).
Intrii iarasi in BIOS - setarile memoriei, iesi si salvezi din nou.
Dupa aceste manevre vei putea folosi noua configuratie de 4 Gb RAM.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pc de gaming cu ddr2 laughing), ma rog, ramii au frecventa diferita fata de placa de baza si e posibil ca diferenta sa fie mult prea mare, si de asta sa nu mearga.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează