|

Salut TPU! Am un laptop Lenovo B590 cand il pornesc imi apare boot menu (atapi cd1; ata hdd0; pci lan) si nu pot sa instalez windows-ul.Cum as putea rezolva asta? Dau Funda!

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Intrii in bios, apesi del, sau f2, f4 depinde de laptop, dupa care cauti advanced options, sau boot order, si aici depinde de laptop, si pui cdrw pe primul loc, salvezi cu f10, sau caut save and exit, gata. Cand il pornesti o sa booteze de pe CD, dupa ce a bootat, si se restarteaza in timpul instalarii windows-ului, faci exact aceeasi pasi doar ca invers, si pui hdd in loc de cd pe primul loc la boot order, gata. Sport la instalat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Frank51):

Am pus CD1 pe primul loc dar cand ii dau restart imi apare acelasi lucru si daca dau in boot menu pe atapi cd1 se face ecranul negru 2-3 secunde si nu se intampla nimic.Inainte sa apara asta am curatat putin laptopul si am scos memoria ram.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NONAME113):

Nu exista. Nu ai facut tu ceva bine, trebuie sa mearga, intra in bios, pune cd primul si la celelalte da disabled. Cand se aprinde trebuie sa apara ''Press any key to boot from CD/DVD'' si atunci trebuie sa apesi repede.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Frank51):

Poate fi stricata memoria RAM? Am instalat windows xp pe hard dar tot asa imi apare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NONAME113):

Nu am inteles. Deci, ai instalat sistemul de operare, dar nu vrea sa booteze? Memoria ram nu are treaba, mai ales daca laptopul se aprinde, incearca sa faci cum ti-am zis, pentru ca trebuie sa mearga, tu nu faci ceva bine, intri in bios, acolo la boot order, si pui dvd pe primul loc, la restul dai disable, iesi, pui dvd-ul, il aprinzi, iti apare ''press any key'', apesi orice tasta, si de aici incepe instalarea windows-ului, dupa ce ajunge pe la 27%, isi da restart(la windows 7) atunci intrii in bios, pui hdd pe primul loc la boot order, si pe restul le lasi cum vrei, save, si iesi din bios, se aprinde, si de acum instalarea o sa continue, dupa ce se termina instalarea, scoti dvdul, il stingi, si il aprinzi din nou, daca merge, atunci e ok.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Nu am reusit sa fac nimic de pe acel laptop dar am scos hdd-ul si l-am pus la alt laptop care imi spunea ca windowsul nu a fost instalat corect si acum pun pe hdd windows xp.E mai bine asa?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează