|

Salut,TPU! Am varsat cafea pe tastatura de la PC.Am scos toate butoanele,am curatat-o,am lasat-o sa se usuce bine si acum cand o conectez, nu merge si se aude un sunet ca si cum s-ar apasa mai multe butoane simultan.Ce ar trebui sa fac?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Să o arunci, simplu nu? Ce poti sa i faci tu? Te pricepi asa de bine? Eu vad ca nu.Te duci mîine si cumperi alta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Desfaci frumos șuruburile de pe spatele tastaturii și cureți folia de plastic cu traseele (dungile) circuitului. Ai grijă să nu forțezi nimic sau să strici ceva anume și să pui totul la loc cum a fost. Poți face poze ca să nu uiți cum erau puse, deși nu este chiar bătaie de cap.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ykuzo):

Nu functioneaza chestia cu curatarea. Odata ce a ajuns lichid la circuite, e distrusa total, fara capacitate de a mai fi reparata. Asta e, lichidul, datorita apei, e cel mai mare dusman al componentelor electronice. La mine a ajuns doar apa, am curatat-o rapid, am lasat-o bine la uscat, si a fost tot pe degeaba. Acum am o tastatura Dell, care, daca ajunge lichid pe ea, e in asa fel facuta sa nu treaca mai jos de butoane sa ajunga la circuite.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cristi202):

Nu este chiar așa. Dacă traseele nu au fost corodate iar tastatura nu a fost pusă în funcțiune când componentele erau ude se mai poate salva. Unele tastaturi au mai multe straturi de folie din plastic care protejează traseele, cu excepția punctelor unde butonul face contact cu acestea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ykuzo):

La mine a fost doar apa, tastatura a avut trei folii, am desfacut-o imediat, am curatat-o, si nu a mai mers. E adevarat ca era in functiune. Dar cate tastaturi sunt udate cand nu sunt in functiune? De regula bei ceva, cafea, suc, etc, atunci cand butonezi la ea.
Dar, eu am avut experienta doar cu a mea, poate tu stii mai bine si unele tastaturi pot fi salvate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează