| t030r a întrebat:

Salut TPU. In camera in care stau am o priza fara impamantare. Daca pun in acea priza un telefon/tableta la incacat sau un router wireless 4G (Huawei B310) pot aparea probleme, gen sa se arda? Sau impamantarea e necesara la electrocasnicele mari (frigider, masina de spalat)?

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Doar la electrocasnicele mari, in special la masina de spalat si la centrale.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Toate blocurile vechi facute in anii 70- 80 nu au in toata casa priză cu impamintare, decat in bucatarie si in baie adica 2 prize au impamintare, una pentru frigider si cealalta pentru masina de spalat, deoarece pe vremea aceea nu exista tehnologia de azi, oamenii aveau un televizor si un radio care nu au nevoie de impamintare, la fel nici telefoanele tabletele laptopurile si calculatoarele nu au nevoie de impamintare deoarece din fabricatie au protectie la scurt si supra tensiuni.

| Zuzu1991 a răspuns:

1. nu am vazut NICIODATA incarcator cu impamantare
trebuie sa fie 3 contacte pe mufa de priza, nu, numai 2
https://i.dedeman.ro/......1194_1.jpg
se vede foarte clar o lamela in partea dreapta a prizei, daca incarcatorul NU are nimic, care sa faca contactul cu acea lamela, atunci nu are impamantare
2. nu am vazut niciodata priza care are si impamantare... PE BUNE, efectiv e o bataie de cap enorma (trebuiesc sapate MAI MULTE gropi in care sa se bage o chestie cu multe lamele, si apoi legate intre ele, iar apoi la partea de impamantare a prizei)

deci, o sa fii in regula tongue

| Adrian5575 a răspuns:

Tableta, telefonul si router-ul nu necesita impamantare.

| badpanda a răspuns:

Impamantarea este necesara la aparatele care au prevazut contactul de impamantare in stecher.