|

Salut TPU, mi-am curatat pc am dat jos placa video, am sters praful de peste tot, placa de baza, proccesor, coolere, l-am pus tot inapoi frumos si cand sa-l pornesc nu pornea doar cu butonul de restart si aparea led-ul de la carcasa cel rosu aprins mereu (las mai jos o poza). Inainte mergea si celalat, albastru si cel rosu doar palpaia uneori acum e aprins constat, care credeti ca e problema? Am verificat daca sunt toate prinse bine in placa de baza sau am omis ceva.

https://imgur.com/a/e2fXWI0, tin sa precizez ca pc functioneaza perfect in parametri normali, doar ca nu stiu de ce e led-ul pornit si as vrea sa stiu cum pot rezolva

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ai cam incurcat borcanele (firele) big grin
Mai exact atat firele de la butoanele de start si resetare, cat si cele de la Led-ul Power si HDD (poate si altele tongue ).

Descarca manualul placii de baza de pe site-ul producatorului, acolo gasesti descrierea exacta a tuturor conexiunilor, precum si restul detaliilor importante.

Dupa o asemenea "curatire generala" verifica toate temperaturile (in BIOS) pentru procesor, placa de baza etc. atat cu 1-2 minute dupa pornire, cat si dupa 1-2 ore de functionare intensa!
Daca temperatura CPU urca peste 50 grade Celsius, atunci apeleaza la un cunoscator (service) pentru a schimba corect pasta silicon de la CPU, eventual si cooler-ul!

3 răspunsuri:
| a răspuns:

laughing))))) Omule ai incurcat firele intre ele Start cu Restart. Ma mir ca nu l-ai ars.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu trebuia să mai dai jos și placa de baza.
Ești norocosul fericit (că nu știu cum să mă exprim altfel) al unui calculator care nu s-a ars atunci când ai schimbat firele plăcii de bază de on/off și restart între ele.
Consultă manualul plăcii de bază și asigură-te că firele le-ai întrodus corect, fiecare în locul lui (oricare se potrivește în locul altuia). Scrie pe ele si pe placa de bază unde trebuie introdus fiecare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Demonteaza-l si verifica din nou tot, poate s-a stranbat vreun terminal intr-o mufa uita-te bine la ele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează