| PoWeR14 a întrebat:

Salut TPU! Vin cu o intrebare legata de procesoarele computerelor si anume daca un procesor poate imbatrani/ strica si sa inceapa sa isi piarda din proprietati, adica daca frecventa max. a unu procesor este 2.20 ea poate ajunge la 2 ghz? Daca da, cum pot impiedica aceasta "imbatranire"?

4 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Doar daca e folosit aiurea! Racire proasta, pasta termica proasta, manipulari proaste! In rest...nu traiesti tu cat traieste el!

| Jipa95 a răspuns:

O componenta de PC, fie ea procesor, placa video, sau ram, nu isi pierde din performante odata cu trecerea timpului, nici procesorul nu isi scade frecventa. Tehnologia avanseaza, iar cu fiecare sistem de operare nou aparut pe piata cerintele de sistem sunt mai crescute.
Producatorii de jocuri ca si exemplu, folosesc noi engine-uri pentru producerea unui joc iar asta necesita performanta grafica. O placa video de 1000 lei poate rula foarte multe titluri aparute, dar peste 5-6 ani nu mai poate rula aproape nimic deoarece detine o tehnologie deja invechita, care nu mai poate manuii noile engine-rui.

| mafiot1 a răspuns:

Salut sa inchizi PC-ul cand nu-l folosesti.asa o sa-l ai mult timp.cu cat il lasi sa mearga fara rost cu atat o sa ti se strice mai repede

| Decicumzici a răspuns:

Procesorul tine cca 20/30 ani daca e folosit nonstop. El poate scadea de la 2, 2 la 2 prin scaderea voltajului - underclock sau se poate mari la 3 sau mai mult - prin overclock. Si daca e vechi dar daca racirea e buna poti sa-i dai inca turbo, ce sa mai vorbim ca se declocheaza lol. Relax el nu imbatraneste asa usor.