| victor238213 a întrebat:

Salut,vrau sa imi construiesc un PC si as dori sa aflu daca sunt compatibile specificatiile:h81m-vg4 r2.0, Gtx 1060, 8gb ram dd3 1600mhz, i5-4570,sursa sohoo 500w,

6 răspunsuri:
| tenshi261 a răspuns:

Buna Victor, procesorul i5 pe care l-ai scris in postare este pe Socket 1150, si la fel si placa de baza h81m-vg4 r2.0 deci all good. Placa de baza are PCIe 2.0 x16 nevesara GTX-ului, iar memoria ram este perfecta pe 1600Mhz. Sursa de 500W este suficienta, dar ai grija sa aiba si cablu de alimentare PCI Express pe 6 pini pentru placa video. Da-i bice!

| victor238213 explică (pentru tenshi261):

Eu nu am PCI Express de 6 pini dar daca folosesc:6 Pin PCI Express Power Adapter Cable to 2 x Molex LP4 Lead?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Stai breh... ai vreo componenta sau nu? Unde traiesti? Ce buget ai? Fix dupa BF te trezesti si tu...

| GPA a răspuns:

Începem cu creierul, adică procesorul (CPU). Procesorul i5 4570 care este pe socket 1150 este compatibil cu placa de bază (care are de asemenea socket 1150), conform listei de procesoare suportate de chipsetul plăcii tale de bază (Intel H81) : https://www.asrock.com/mb/Intel/H81M-VG4%20R2.0/#CPU (aceasta este lista întreagă de procesoare suportate pentru placa ta de bază, în care se regăsește și procesorul tău)

Sursa este ok în configurație, e suficientă pentru toate componentele.

Memoria RAM este compatibilă de asemenea, pentru că avem un dual channel DDR3 / DDR3L care suportă o frecvență maximă de 1600 MHz, ceea ce înseamnă că memoria ta RAM este compatibilă. Îți rămâne un slot liber (capacitatea maximă de memorie RAM este de 16Gb, din care 8Gb sunt ocupați), îți sugerez să faci un upgrade pe viitor și să folosești o memorie identică cu memoria pe care o ai instalată pe placa de bază pentru a beneficia de dual channel, sporind performanța prin creșterea lățimii de bandă (ajută enorm de mult procesorul).

Dual channel înseamnă : memorii cu aceeași frecvență, aceeași capacitate, același tip (DDR3 în cazul tău). La tine nu se justifică cum așezi memoriile, ai doar două sloturi de RAM, beneficiezi oricum de dual channel dacă sunt identice memoriile.

Este un sistem de gaming de buget, destul de echilibrat, bottleneck redus, nici nu se simte. Procesorul acela este capabil să întrețină acea placă video la potențial de 90%.

Totul este în regulă.Fii prudent când construiești un sistem de la cap la coadă. Cu atenție și puțină răbdare, vei reuși să-l asamblezi așa cum trebuie.

Sfat : încearcă să nu pui mâna direct pe memorii, pe componente în general, tu ești încărcat electrostatic și te descarci. În momentul în care te descarci electrostatic asupra componentelor, există riscul de deteriorare a acestora.

Pentru placa video, ai nevoie de alimentare separată de 6 pini :
https://conectica.ro/......d-cc-psu-6

| victor238213 explică (pentru GPA):

Multumesc

| GPA a răspuns (pentru victor238213):

Cu plăcere! Sper că te-am ajutat. Poți să mă întrebi în privat dacă ai nelămuriri.