|

Salut!

Vreau sa dau la facultate la informatica (pe programare sau asemănător)

Eu am ca profil electronica și automatizări.

m2 matematica.

Am sa învăț m1.Întrebarea mea e următoare dacă știu matematica care ți-o preda din clasa 1 pana întra 12 ma voi descurca la facultate (+plus un pic de programare în C/C++)?

(știu ca depinde numai de mine dar întreb cu cunoștințele alea voi putea sa ma descurc binișor?)

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai tine fix de tine daca te vei descurca. In teorie cu mate m1 si cunoștințe de programare ar trebui sa iti fie suficient

| a răspuns:

Depinde la ce dai, daca vi la Automatica si Calculatoare trebuie sa fi foarte bun ca sa intri(mai ales intr-un centru universitar mare) plus ca e greu, eu am ajuns de la media generala 9.80 la bac cu 9.90 la mate si 10 la info, la medii de 7-8 la facultate(Calculatoare si Tehnologia Informatiei UTCN). CTI de la poli e cea mai tare specializare daca vrei sa faci programare, inveti absolut tot despre calculator(hardware, programare low-level, programare high-level, arhitecturi, retelistica, inteligenta artificiala, securitate cibernetica, you name it) si faci 4 ani. Dezavantajul este ca e foarte greu de terminat si ocupa foarte mult timp si eu de exemplu la unele materii abia le-am trecut. Echivalentul de la universitate e informatica, e mai ușor, faci doar 3 ani dar nu ai diploma de inginer si nu e chiar la fel de tare ca la politehnica imo, dar compenseaza daca faci separat, asa ca e cam la acelasi nivel. Specializarile de urmatorul nivel sunt: Automatica, cea mai buna din cele 3, dar baza nu e neaparat programarea calculatoarelor, cat a sistemelor industriale(roboti industriali, drone, automatizarea locuințelor) chiar daca faci si pentru calculatorare foarte multa programare si e din nou foarte greu. A doua ar fi mate-info, care e informatica "watered down" unde faci jumatate info, jumatate mate si unde intra cei care nu intra la informatică. Si cea mai slaba dintre cele specializate pe programare(dar care nu e rea in general) e informatica economica aka cibernetica unde e un fel de struto-camila dintre informatica si economie. Partea buna la aceasta facultate este ca programul e mult mai ușor faţa de ce se da la poli si ai timp liber pe care il poti folosi pentru a invata pe cont propriu. Cam astea ar fi alegerile, acum vezi ce iti place mai mult. Mult succes in continuare.