|

Salutare!

Cand imi cumpar memorie ram pentru un sistem PC ce trebuie sa iau in considerare? Stiu ca conteaza foarte mult portul, dar ca sistem de ce are nevoie?

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Memoriile nu au legatura cu port-urile.
Nu-ti recomand sa cumperi memorie de capul tau, ai mari sanse sa ramai cu ele, nefolosibile!

Memoriile trebuie sa corespunda cerintelor (generatiei) placii de baza.
Sunt diferite generatii de memorie (DDR1, DDR2, DDR3, DDR4 etc.), fiecare necesitand alt fel de soclu in care se introduce (au crestaturi in pozitii diferite). Fiecare functioneaza le frecvente (viteze) diferite.

Cand vrei sa cumperi memorie, cel mai indicat este sa duci unitatea la un service, sa monteze ei memoriile dorite, in masura posibilitatii placii de baza. ceasta operatie te costa doar cateva zeci de lei in plus, dar daca cumperi de la ei memoria, atunci ai si garantie si pretul de montare poate fi inclus in pret.

| explică (pentru Bula):

Bine dar nu mi-ar veni mai usor sa ma uit pe cele vechi, sa vad ce fel de DDR este si apoi sa iau acelasi tip? Sa duc unitatea intr-un service necesita mult timp si bani...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Marian7420):

Salut, eu iti recomand (lucrez pe domeniul IT) sa te uiti dupa ce fel de DDR este si sa iei pe aceeasi frecventa ca sa lucreze in dual-channel sau le poti inlocui cu frecventa mai mare (frecventa maxima suportata de placa de baza o gasesti in manualul ei, cauti pe net modelul placii de baza si ai toate detaliile, adica tipul de ddr suportat si de frecvente).
Daca iei o memorie ram de alt tip DDR, nu se va potrivi in soclu, daca iei de frecventa diferita (ex tu ai 1333 mhz frecventa si iei una de 800 mhz, vor cobora toate la 800mhz si aia e frecventa la care vor lucra, va merge 100% dar vei avea frecventa mai mica, adica vei simti putin lag la multitasking. Daca tu iei frecventa de 1600mhz si tu ai 1333mhz, va lucra cea noua tot la 1333mhz dar va merge din nou 100%, sper ca ai inteles ideea. Toate placutele vor lucra la frecventa cea mai joasa la care este ea. Daca ai frecventele la fel, vor lucra la fel).
In functie de cate socluri ai (2 sau 4 ) si cate ocupate ai, poti sa mai pui si le pastrezi pe cele vechi sau le scoti si le vinzi pe cele vechi si pui altele mai nou si de capacitate mai noua.
Nu ai nevoie de service sa montezi o placuta ram, nu e mare filosofie. Pur si simplu scoti alimentarea, vezi ca ai sigurante la capat si le dai jos, un fel de clips uri si le scoti si le pui pe celelalte si pur si simplu dai drumu la calculator. Poti vedea in bios ce frecvente ai si cata capacitate ai si nu e nevoie de niciun windows reinstalat ca nu exista drivere pentru memorii ram.
Garantia o ai 100% chiar daca nu ai instalat la un service autorizat.
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Marian7420):

Daca nu te pricepi si nu cumperi memorie potrivita, in ce mai bun caz ai dat banii degeaba.
In cel mai rau caz, strici si memoria /placa de baza.
In ambele cazuri te costa mai mult decat la service.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Nu este mare pricepere sa se uite la modelul placii de baza si sa ia pentru ea DDR'ul potrivit si frecventa potrivita.
Mare pricepere sa scoata 2 cleme si sa le puna inapoi.
Eu nu am auzit pana acum cum poate sa strice placa de baza sau memoria schimband'o. Singurul mod prin care poate sa le strice, este sa forteze si sa apese cu mare presiune si sa rupa placuta sau slot'ul.
Nu il mai speria degeaba, in toate cazurile il costa mai ieftin decat la un service. Este doar o schimbare doamne laughing)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Evolution):

Îți mulțumesc pentru efortul si răspunsul dat ma ajuta foarte mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Evolution):

Stiam dar mie imi e doar de modelul placutei ram nu stiu ce fel de DDR sper ca scrie pe cele vechi...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Evolution):

Eu cunosc si persoana cine nu stia sa schimbe un bec sau o siguranta si a chemat pe cineva priceput, la nevoie.
Am vazut si "destept" care si-a montat calculatorul din piese, dupa care n-a mai pornit - avea "doar" placa de baza + memoriile + procesorul stricat, in urma fortarilor. big grin

Un service percepe 10-20 lei pentru montarea memoriilor, sau le monteaza chiar gratuit (daca cumperi memoriile de la ei).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Iti trebuie facultate sa schimbi un bec, intr'adevar.
Eu sunt de acord ca in anumite situatii iti trebuie pe cineva priceput sau cel putin o garantie. Dar in anumite situatii sunt fix bani aruncati degeaba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Marian7420):

Daca nu scrie pe ei ti am spus, vezi ca modelul placii de baza scrie pe placa de baza, cauti modelul placii de baza pe internet si ai acolo toate detaliile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Evolution):

Pentru cineva cu experienta in domeniu, lucrurile sunt usor de rezolvat, chiar si fara facultate.
Acelasi lucru, pentru altii, poate fi un chin sau egal cu imposibilul.
Pentru 10-20 lei diferenta nu merita sa riste sute de lei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
10 răspunsuri: