|

Salutare TPU.In aprilie o sa fie ziua mea si le-am cerut parintilor un laptop.Dar ei m-au refuzat i-am rugat de o gramada de ori dar acelasi lucru.Am 12 ani ador mult sa ma joc virtuale.Am o rabla de pc pe care de abea gasesec un joc care sa mearga bine.Asi vrea niste sfaturi prin care pot sa ii conving.Am note bune la scoala doar la matematica sunt mai slab; cuminte sunt.Nu stiu ce sa fac.Help plzz!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mulțumește-te cu ce ai.
Dacă părinții tăi ar avea posibilitatea, te asigur că ți-ar cumpăra.
Și chiar dacă nu au, arată-le că nu ești un adolescent răsfățat, care stă toată ziua pe calculator să se joace și crede că notele sunt monedă de schimb. O să vezi că vor încerca, totuși, să facă ceva pentru a-l cumpăra.
Gândește-te că un laptop performant poate e cât salariul lor pe o lună. Nu știu dacă te-au învățat cum e cu banii, dar îți spun eu varianta simplă: Primești în fiecare lună o sumă de bani (de multe ori foarte mică), din care trebuie să supraviețuiești până luna viitoare. Trebuie să plătești utilitățile (Curent, Căldură, Apă, Cablu, Internet, telefoane și multe altele). Trebuie să îți duci copilul sau copii la școală, să le cumperi haine, rechizite, cărți. Dacă ai noroc, școala e aproape, poate să meargă pe jos, altfel cumperi abonament de autobuz. Sau îi duci cu mașina. Oricum trebuie să cumperi benzină. Copii au pretenții, să le cumperi gadget-uri, așa că faci credit. Nici nu apuci să termini ratele la laptop, că vor telefoane - alt credit, alte rate. Apoi tabletă, apoi smartwatch. Și toate trebuie să fie de marcă, altfel râd colegii.
Pe lângă toate astea, mai cer bani de buzunar, apoi să meargă în tabere, excursii ș.a.m.d.
Între toate astea, trebuie să rezervi niște mărnuțiș pentru mâncare

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Te-ai intrebat daca au posibilitatea sa iti cumpere un laptop? Toti copii vreti de toate dar intrebarea asta nu v-o puneti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti iei desktop daca vrei jocuri!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează